Sapro’nun biyoçözünür ıslak mendil yatırımına sürdürülebilir çevre ödülü

Türkiye’nin en büyük ıslak mendil üreticisi Sapro, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) her yıl verdiği Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde bronz madalyaya layık görülerek büyük bir başarıya imza attı. Türkiye’de ilk kez doğada çözünen ıslak mendiller üretmek için yola çıkan Sapro, ilk üretimini bu yılın sonunda yapmayı hedefliyor.

Türkiye’nin private label alanında 40’ını domine eden ve ürünlerini 70’den fazla ülkeye ihraç eden Sapro, geliştirdiği yenilikçi projesiyle önemli bir ödül kazandı. Sürdürülebilir çevre dostu ürünler geliştirmek adına büyük bir yatırıma imza atan Sapro, bu hedefiyle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) her yıl verdiği Sürdürülebilirlik Ödülleri’nin “Çevre ve Sosyal İnovasyon” dalında bronz madalya aldı.

Özel markalı ıslak mendil üretiminde Avrupa’nın 4. büyük şirketi olan Sapro, sürdürülebilir çevre dostu ürünler için büyük bir adım atarak Kasım 2020’de biyoçözünür ıslak mendil üretimine yönelik EBRD ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) ortak girişimiyle 21 Milyon Euro’luk yatırım kredisi aldı. Bu kredi ile biyolojik olarak parçalanabilir, doğa dostu, sürdürülebilirliğe destek veren ıslak mendillerin üretimi için gerekli olan son teknolojili makinelerin kurulumlarına başlandı ve Türkiye’nin ilk doğayla dost ıslak mendilinin bu yılın sonunda tüketicilere ulaşması bekleniyor.

“Hedefimiz geleceğe temiz bir dünya bırakmak”

Sapro Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Zincirkıran, bu ödülü almaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Dünyanın özellikle pandemiyle birlikte artık çevreyle dost ürünlere daha fazla yöneldiğinin altını çizen Ceyhun Zincirkıran, “Sapro olarak kurulduğumuz günden bu yana hedefimiz, hem tüketicilere en iyi ürünleri sunmak hem de geleceğe daha temiz bir dünya bırakmaktır. Biyoçözünür ıslak mendil ile bu hedefimize ulaşacağız” dedi.

Islak mendil üretiminde Avrupa Birliği kozmetik üretimi standartlarını uygulayan, Ar-Ge ve üretimde gösterdiği titizlik nedeniyle pandemi sürecinde en çok tercih edilen üreticilerin başında gelen Sapro, biyoçözünür ıslak mendil üretimiyle de Türkiye ıslak mendil pazarında çevreye duyarlı üretim standartlarının yaygınlaşmasına da öncülük etmiş olacaktır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Sapro’nun biyoçözünür ıslak mendil yatırımına sürdürülebilir çevre ödülü
  1. Sapro’nun biyoçözünür ıslak mendil yatırımına sürdürülebilir çevre ödülü için yorumda bulun

    Sapro’nun biyoçözünür ıslak mendil yatırımına sürdürülebilir çevre ödülü için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Sapro’nun biyoçözünür ıslak mendil yatırımına sürdürülebilir çevre ödülü için ilk yorumu yapabilirsin.