Salihli Belediyespor’un Milli Judocusu Hilal Öztürk Avrupa 3. Oldu

Milli Takımın ve Salihli Belediyespor Judo Takımının başarılı sporcusu Hilal Öztürk, Macaristan’da gerçekleştirilen 23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası’nda +78 kiloda Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Salihli Belediyespor’un Milli Judocusu Hilal Öztürk, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilen 23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Ay-yıldızlı forma ile yeni bir başarıya daha imza attı. Salihli Belediyespor’un judodaki gururu olan Milli Judocu Hilal Öztürk, 2021 yılında Dünya ve Avrupa Şampiyonası’nda gümüş ve bronz madalyalar kazanarak ülkemizi ve Salihli’mizi başarıyla temsil etti. İtalya’da düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası’nda +78 kilogramda bronz madalya kazanan Öztürk, Lüksemburg’ta düzenlenen Gençler Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda +70 kilogramda gümüş, Gençler Avrupa Şampiyonası’nda ise +78 kilogramda bronz, Bosna Hersek’te düzenlenen Gençler Avrupa Judo Kupası’nda ise +78 kilogramda Avrupa 2’ncisi olarak gümüş madalya kazandı.

2019 yılında Türkiye’ye Avrupa’da 4 kez altın madalya gururu yaşatan Salihli Belediyespor’un Milli Judocusu Öztürk, Kazakistan’ın Almatı kentinde yapılan Ümitler Dünya Judo Şampiyonası’nda +70 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu. Öztürk, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde (EYOF), Romanya’da düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası’nda, Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan Ümitler Avrupa Kupası’nda ve Çekya’da düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası’nda Türkiye’ye altın madalyalar kazandırdı. Polonya’da düzenlenen Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası’nda Türkiye’ye bronz madalya kazandıran Öztürk, Türkiye’ye madalyalar kazandırmaya devam edeceğini söyledi.

Salihli Belediyespor’un Milli Judocusu Hilal Öztürk’ü kutlayan Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Avrupa Judo Şampiyonasında Avrupa 3.’sü olarak bronz madalya kazanan Belediyespor’umuzun Milli Judocusu Hilal Öztürk’ü üstün başarısından dolayı yürekten kutluyorum. Milli Takım ve Salihli Belediyespor için mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Spor
  • Salihli Belediyespor’un Milli Judocusu Hilal Öztürk Avrupa 3. Oldu
  1. Salihli Belediyespor’un Milli Judocusu Hilal Öztürk Avrupa 3. Oldu için yorumda bulun

    Salihli Belediyespor’un Milli Judocusu Hilal Öztürk Avrupa 3. Oldu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Salihli Belediyespor’un Milli Judocusu Hilal Öztürk Avrupa 3. Oldu için ilk yorumu yapabilirsin.