Sakarya’nın tarihi yapılarını ve mimarilerini incelediler

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı için gerçekleştirilen geziler tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi Sanat Tarihi Öğrenci Topluluğuna şehir genelindeki eski mimari yapılar ve tarihi mekânlar gezisi düzenlendi.

Sanat tarihi öğrencileri il ormanıyla başlayan gezi turunda Ali Fuat Paşa Müzesi, 2. Bayezid Köprüsü ve Taraklı’yı ziyaret ettiler. Sakarya’nın tarihi değerlerine hayran kalan öğrenciler ayrıca tarihi Yunus Paşa Cami’sini ziyaret ederek tarihi camiyi en ince noktasına kadar mimari açıdan incelediler.

Ali Fuat Paşa’nın mezarında dua eden öğrenciler bu geziyi anı defterlerine ekledi.Organizasyon için Büyükşehir Belediyesi ile teşekkürlerini paylaşan öğrenciler, bol bol fotoğraf çekti.

Kaynak

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Sakarya’nın tarihi yapılarını ve mimarilerini incelediler için yorumda bulun

    Sakarya’nın tarihi yapılarını ve mimarilerini incelediler için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Sakarya’nın tarihi yapılarını ve mimarilerini incelediler için ilk yorumu yapabilirsin.