Sakarya ‘Akif’in Nefesi’ gönülleri mest etti

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri, Aralık ayının son dinleti programı ile AKM’de devam etti. İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u konu alan dinleti programında,büyük mütefekkirin bestelenmiş şiirleri ve sevdiği ilahiler seslendirildi.

Akif’in Nefesi adlı program, dinleyiciler tarafından duygu dolu anlara sahne olurken, seslendirilen şiir ve ilahiler, büyükten küçüğe herkese unutulmaz bir gece yaşattı.

Program solistliğini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’ningerçekleştirdiği dinleti programı, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı ile birlikte sona erdi.

Prof. Dr. Turabi konuşmasında, “Çok ulvi ve güzel bir amaç uğruna buradayız. Mehmet Akif’i anıyoruz. Mehmet Akif yıllarca bizi anlattı, geçmişimizi ve geleceğimizi anlattı. Biz de bu akşam büyük şairimizin farklı bir yönü olan, musiki yönünü anlatacağız.Bir ömrü vatanı için feda eden ve binbir türlü cefayı omuzlarına yüklenen büyük şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Sakarya ‘Akif’in Nefesi’ gönülleri mest etti için yorumda bulun

    Sakarya ‘Akif’in Nefesi’ gönülleri mest etti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Sakarya ‘Akif’in Nefesi’ gönülleri mest etti için ilk yorumu yapabilirsin.