Rusya’dan Ormanya’ya düşkün leylekler için geldi

KOCAELİ (İGFA) – Rus Belgesel Fotoğrafçısı, sosyal medyadan da takip ettiği Ormanya’daki göç edemeyen leylekleri fotoğraflamak için 2074 km yol kat etti. Doğa ve belgesel fotoğrafçılığı ile ilgilenen Lozinskaya, özellikle yaban hayvanlarına karşı yapılan çalışmalardan etkilendiğini belirterek, “Düşkün Leylekler Evi” başta olmak üzere “Engelli Kuşlar Barınağı” ve “Pelikan Adası’’nda da çeşitli çekimler gerçekleştirdi.

Belgesel Fotoğrafçısı Natasha Lozinskaya, 3 gün boyunca göç edemeyen leyleklerin fotoğraflarını çekerek, yetkililerden leyleklerin neden göç edemediğine dair hikâyeleri hakkında bilgi aldı. İsviçre’de halkalandığı belirlenen ve yaralı olarak merkeze getirilen bir leyleğin rehabilitasyon sürecini Düşkün Leylekler Evi’nde geçirdiğini öğrenen Lozinskaya, çektiği fotoğrafları aldığı bilgilerle hikayeleştirecek. Çekimlerin büyük çoğunluğunu düşkün leylekler ile geçiren belgeselci, bakıcı personel ile leyleklerin gündelik bakım koşullarını fotoğraflamayı da ihmal etmedi.

Rusya’nın Saint Petersburg şehrinde yaşayan Natasha Lozinskaya, doğa, belgesel ve sanat fotoğrafçılığı yapıyor. Yaptığı işlerde sosyal ve kültürel özellikleri ön plana çıkarmayı seven sanatçı; fotoğrafların hikayeyi tamamlayan bir unsur olduğunu dile getirerek projelerinde bunun önemli bir rol oynadığını dile getiriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin prestij projelerinden biri olan Ormanya Doğal Yaşam Parkında düşkün leylekler için hazırlanan açık hava barınağına Düşkün Leylekler Evi adı verildi. Göç yorgunu, yaralı, kırık kanat, eksik telek, yavruyken yuvadan düşme ve darbe sonrası travma gibi sebepler ile

Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen leyleklere gerekli müdahaleler yapılarak tedavi ve rehabilitasyon sürecinden sonra doğaya salınıyor.

Kaynak

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Rusya’dan Ormanya’ya düşkün leylekler için geldi için yorumda bulun

    Rusya’dan Ormanya’ya düşkün leylekler için geldi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Rusya’dan Ormanya’ya düşkün leylekler için geldi için ilk yorumu yapabilirsin.