Ressam Dilek Uzunoğlu Örs’ün yeni eserleri “Divine” karma sergisinde!

Dilek Uzunoğlu Örs 21-25 Şubat tarihlerinde Galeri La Vision Art ev sahipliğinde Sent Antuan Kilisesi’nde düzenlenen Divine isimli karma sergiye son çalışmalarıyla katılıyor. Sanatçının eserleri, Şubat-Temmuz 2022‘de Galeri Binyıl ile İntermed Tıp Merkezlerin’de ve 10-13 Mart’ta da ArtAnkara’da Galeri Binyıl standında sanatseverleri bekliyor olacak.

Kovid-19 salgını sırasında kendini sanat yoluyla iyileştirmeyi seçen Dilek Uzunoğlu Örs bu dönemde yaptığı eserleri yeni yıla girerken ilk kişisel sergisi sergisi olan “Pandeminin Güzellikleri”nde sanatseverler ile buluşturmuştu. Sanatçı yeni eserlerini, Galeri La Vision Art’ın Sent Antuan Kilisesi’nde düzenlediği Divine isimli karga sergide sanat severler ile buluşturuyor.

İzolasyon zamanlarında malzeme tedarik problemi ile karşılaşan sanatçı, alternatif alet bulma arayışı içinde pasta spatulasından, hamur keseceği gibi evindeki avadanlıkları değerlendirmiş, bazı malzemeleri de kum, toprak ve kömür gibi kolay bulanabilecek doğal ürünlerden kendi üretmeye başlamış.

Dilek Uzunoğlu Örs’ün resimlerine kısa yazıları da eşlik ediyor. Sanatseverlere ‘Peki sen ne düşünüyorsun?” sorusunu naif, yalın ve esprili notlarla sormayı seçen Uzunoğlu Örs; “Bütün bu süreçten herkesin kendi için ne anlam çıkardığının çok önemli olduğunu düşünüyorum” diyor.

DİLEK UZUNOĞLU ÖRS

1974’de mimar bir anne-babanın çocuğu olarak İzmir‘de doğan sanatçının resme olan merakı küçük yaşlarda başladı. Ortaokul senelerinde öğretmeni Ressam Güven Zeyrek sayesinde resim yapmaya başladı. Ekonomi lisansı ve işletme yüksek lisansı sonrası çeşitli uluslararası firmalarda yönetici olarak çalıştı. Pandemi ile birlikte ara verdiği resim tutkusuna devam etme fırsatı buldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Ressam Dilek Uzunoğlu Örs’ün yeni eserleri “Divine” karma sergisinde! için yorumda bulun

    Ressam Dilek Uzunoğlu Örs’ün yeni eserleri “Divine” karma sergisinde! için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ressam Dilek Uzunoğlu Örs’ün yeni eserleri “Divine” karma sergisinde! için ilk yorumu yapabilirsin.