Putin, “Çok kutuplu dünyada Rusya-Afrika” konulu konferansta, Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında 22 Temmuz’da İstanbul’da yapılan Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Putin, anlaşma kapsamında Ukrayna’dan sevk edilen tahılın yüzde 45’inin Avrupa ülkelerine ve sadece yüzde 3’ünün Afrika’ya gittiğini belirterek “Tahıl Koridoru Anlaşması ancak pozisyonumuz hesaba katılırsa adil ve kapsamlı şekilde uygulanır. Buna bağlı olarak ilerideki katılımımız konusunda karar vereceğiz. Yine de 60 gün sonra anlaşmayı uzatmama yönünde karar alırsak, önceki dönemde gönderilen tüm ürünleri, Rusya’dan ihtiyaç sahibi Afrika ülkelerine ücretsiz vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
“Afrika, çok kutuplu dünya düzeninde liderlerden biri olacak”
Afrika ülkeleri ile işbirliğine önem verdiklerini dile getiren Putin, bu ülkelerin Rusya’ya olan 20 milyar doları aşkın borcunu sildiklerini aktardı.
Putin, “Afrika devletleri, dünyadaki meselelerde ağırlıklarını ve rollerini sürekli artırıyor, siyaset ve ekonomi alanında kendilerini daha emin şekilde ortaya koyuyor. Afrika’nın yeni oluşan çok kutuplu dünya düzeninde liderlerden biri olacağına inanıyoruz” dedi.
Kaynak: Trt Haber
Putin: Rusya’nın tahıl anlaşması kapsamındaki taleplerinin karşılanması gerekiyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Putin: Rusya’nın tahıl anlaşması kapsamındaki taleplerinin karşılanması gerekiyor için ilk yorumu yapabilirsin.