Putin Rus iş çevrelerinin temsilcileriyle toplantı gerçekleştirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Rus iş çevrelerinin temsilcileriyle toplantı gerçekleştirdi. Putin toplantıya başlarken; “Ne yazık ki toplantımız en hafif tabirle olağandışı koşullarda gerçekleşiyor ama biz bunu önceden planladık. Tabii ki genel değerlendirmelerini bize anlatacak olan Sayın Shokhin’i dinlemek isterim.” ifadelerine yer verdi.

Rusya Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (RSPP) Başkanı Alexander Shokhin ise konuşmasını; “Sayın Başkan, meslektaşlarım, Açıkçası, mevcut jeopolitik durum, çeşitli kısıtlamalar göz önüne alındığında, Rus işletmelerini zor koşullar altında çalışmaya zorluyor. Ancak, sadece devletin ve genel olarak ekonominin değil, Rus işletmelerinin de kriz durumlarında hayatta kalmayı öğrendiğini teyit etmek isterim. 2014’ten beri işletmelerimiz kriz fenomenlerine uyum sağlamayı ve hatta kalkınma hedeflerini çözmeyi öğrendi Bu arada, COVID-19 salgını ayrıca şirketler ve Hükümet için ve Hükümetle diyalogumuz için ek araçlar sağladı. İş ve yatırım ortamını iyileştirmek için kriz karşıtı önlemler ve sistematik adımlar hazırlamak için birlikte çalıştık Herhangi bir yeni yaptırımın önceki kısıtlamalardan çok daha sert olacağının ve birçok sektörü etkileyeceğinin farkındayız: finans sektörü, madencilik sektörleri, teknolojik ekipman teslimatları. Belirli türdeki hammaddeleri ve bileşenleri etkiler ve tedarik zincirlerini, nakliyeyi ve lojistiği bozabilir. Açıktır ki, tüm bu kısıtlamaların etkilerini azaltmak için, Rus iş dünyası, Rus şirketleri, şirketlerinin iş kesintileri, panik satın alma veya fiyat artışları olmadan faaliyetlerini sürdürmelerini sağlamak için daha da sıkı ve daha etkin bir şekilde çalışmak zorunda kalacaklar. İthal ikamesi stratejisine daha fazla odaklanmamız ve işbirliğine hazır ülkelerde yeni ortaklar aramamız gerekecek. Tabii ki, çok şey Hükümetin zamanında ve başarılı performansına bağlı olacaktır.” ifadeleriyle gerçekleştirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Putin Rus iş çevrelerinin temsilcileriyle toplantı gerçekleştirdi. için yorumda bulun

    Putin Rus iş çevrelerinin temsilcileriyle toplantı gerçekleştirdi. için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Putin Rus iş çevrelerinin temsilcileriyle toplantı gerçekleştirdi. için ilk yorumu yapabilirsin.