Piyasada Savaş Fiyatlamaları, Gözler NATO Zirvesinde

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, Ukrayna’da yaşanan gelişmelerin piyasalara etkisini değerlendirdi: “Ukrayna güne sirenlerle piyasalar ise kırmızı bir ortamda güne başladı. Rusya, bugün bir araya gelecek NATO çevrimiçi zirvesinden Ukrayna’nın NATO’ya alınmayacağının güvencesini istiyor.

ABD’den ise Rusya’ya daha sert yaptırımlar beklenirken, Rusya swift sisteminden çıkarılmayı savaşın ilanı sayacağını belirtti. Bu akşam saatlerinde hem NATO hem de Putin’in açıklamaları takip edilecek. Mart ayında Fed’in faiz artışı, jeopolitik riskler derken piyasada savaş fiyatlamaları olduğunu görüyoruz. İlk 20 içerisinde düşüş yaşamayan kripto para yok. En az değer kaybeden Bitcoin 9 düşüşte, en fazla değer kaybeden coin ise Chainlink 19 geride işlem görüyor.

NATO’nun bugün vereceği mesajlar çatışmanın büyüyebileceği ve genişleyeceği aşikar. Her iki tarafın da müzakere masasına uzak olması da fiyatlamaların içinde. Fiyatların düşmesi yatırımcıyı aldatmamalı. Hali hazırda Ukrayna meselesi öncesinde Bitcoin’in de zincir ve temel verileri yükseliş hazırlığına işaret etmiyordu. Bu nedenle fiyatların dönmesi ve yükselmesi için bugünkü NATO’dan gerginliği önleyecek bir mesaj dahi gelse yeterli olmayabilir. 32.800 seviyesi altına geçilmesi halinde 29.800 seviyelerine doğru hareket sürebilir.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Piyasada Savaş Fiyatlamaları, Gözler NATO Zirvesinde için yorumda bulun

    Piyasada Savaş Fiyatlamaları, Gözler NATO Zirvesinde için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Piyasada Savaş Fiyatlamaları, Gözler NATO Zirvesinde için ilk yorumu yapabilirsin.