Pandemide pijamalar renklendi

Aşılanmanın hızlanmasıyla eski alışkanlıklara dönme hazırlıkları sürerken, Türkiye’nin önde gelen iç giyim markalarından Suwen, pandemi dönemi boyunca kadın iç giyim ve ev giyim kategorisinde rahatlığın ön plana çıktığını açıkladı. Evde geçirilen uzun süreler nedeniyle tüketim alışkanlıklarının değişim gösterdiğine dikkat çeken Suwen Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dilek, pandemi öncesinde koyu renk pijamalar tercih edilirken bu dönemde renkli pijamalara özellikle de çiçekli ve çizgili desenli modellere yoğun ilgi gösterildiğini belirtti. Dilek, pandemi döneminde hamile kategorisindeki ürün satışlarının da 25 arttığını söyledi.

Türkiye’nin hızla büyüyen kadın iç giyim perakende markası olan Suwen, son bir buçuk yıldır hayatımızı biçimlendiren Kovid-19 döneminin iç giyim, ev giyim ve plaj giyim açısından öne çıkan tüketim alışkanlıklarına dikkat çekti.

Tüketicilerin bu dönemde alışkanlıklarının değiştiğini söyleyen Suwen Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dilek sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık iç giyim sektörü de online alışverişlerde ön sıralarda yer alıyor. Pandemi süreci farklı yaş gruplarındaki kadınların da alışveriş tercihlerini değiştirdi. Bu dönemde alışveriş tercihleri ev giyim, iç giyim ve hamile/lohusa gibi özel ihtiyaç kategorilerine yöneldi. Bu süreçte en çok tercih edilen ürün grupları, her yaş ve ihtiyaca uygun seçeneklerimizle pijama, gecelik, sabahlık gibi ev giyim kategorisinde oldu.”

Renkli pijamalara ilgi arttı

Pandemi döneminde hem sokak kısıtlamaları hem de uzaktan çalışmanın artması insanların evlerinde daha çok vakit geçirmelerini sağlarken bu durum özellikle pijama satışlarını artırdı. Daha önce koyu renk pijamaların tercih edildiğini belirten Dilek, pandemi döneminde renkli pijamalara olan ilginin arttığını söyledi. Can Dilek,

“özellikle çiçekli ve çizgili desenler öne çıktı” diye konuştu.

Pandemide rahatlık ön plana çıktı

2020’de tüm kategoriler içerisindeki desteksiz sutyen satışlarının toplam satışın 4,4’ünü oluşturduğunu, 2021’de bu rakamın 11,9‘a yükseldiğini belirten Can Dilek “Alımda gerçekleşen bu yönelim bize insanların görüntüden çok rahatlığa önem verdiğini gösterdi” dedi. Dilek, ayrıca bu dönemde hamile kategorisindeki ürün satışlarının 25 arttığını vurguladı. Dilek pandemi döneminde nikâh ve düğünlere getirilen kısıtlamalar nedeniyle düğün koleksiyonu ürünlerinde ciddi bir düşüş gözlemlediklerini de sözlerine ekledi.

Turizm sezonun açılması plaj giyim kategorisine de yansıdı

Can Dilek turizm sezonunun açılması ve kısıtlamaların kalkmasının plaj kategorisine de olumlu yansıdığını belirtti. Dilek, plaj kategorisi satışlarının 2020’de tüm satışlar içerisindeki payının 4 olduğunu, bu rakamın 2021’de 4 katına çıkarak 17’ye yükseldiğini söyledi.

İnternet satışları 7 kart arttı ama mağazalardan vazgeçilmiyor

Can Dilek Türkiye’de ürünlerini 3 ana satış kanalı üzerinden pazarladıklarını, ana satış kanallarının perakende mağazacılık olduğunu söyledi. Dilek ayrıca toptan satış kanallarının da bulunduğunu, pandemi döneminde ise öne çıkan satış kanalının e-ticaret olduğunu belirti. Dilek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geleneksel ve dijital mağazalardan ürün satın alan müşteri profillerimiz Koronavirüs salgını öncesine kadar farklıydı. Ancak zorunlu evde kalma süreci, tüketicileri dijital alışverişe belli ölçüde alıştırdı. Özellikle ev giyim ve iç giyim kategorinde dijital deneyimi olabildiğince güçlü tutmaya çalıştık. Bunun neticesinde pek çok mağaza müşterimiz suwen.com.tr’den alışveriş yaparak deneyim kazandılar.

Pandemi dijital tarafta 3 yılda alınacak yolun 3 ayda alınmasını sağladı. Zamanında gerçekleştirilen teknoloji, operasyon ve insan kaynakları yatırımlarımız ile 2020 yılı sonu itibariyle, 2019’a kıyasla yurt içi e-ticaret satışlarında 7,0 kat büyüdük.”

Dilek yine de mağazalaşmaya devam ettiklerini ve pandemi döneminde 19 yeni mağaza açtıklarını belirtti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Pandemide pijamalar renklendi için yorumda bulun

    Pandemide pijamalar renklendi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Pandemide pijamalar renklendi için ilk yorumu yapabilirsin.