Pandemi Sırasında Her 4 İşletmeden 3’ü Uzaktan Çalışma Modeline Geçti

Dell Technologies’in Türkiye’de hayata geçirdiği araştırmanın sonuçlarına göre pandemiden önce uzaktan çalışma sistemi ile işlerini yürüten şirketlerin oranı yaklaşık olarak yüzde 31’ken, bu oranın 2020 yılı sonunda yüzde 76,8’e yükseldiği görülüyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, her alanda olduğu gibi teknoloji ve dijitalleşme alanlarında da etkilerini göstermeye devam ediyor. Dell Technologies’in Akademetre ile iş birliği yaparak hayata geçirilen araştırmaya göre pandemiyle birlikte şirketler için işlerini normalden daha hızlı bir şekilde dijital ortama taşıma ihtiyacı doğdu. Araştırmada, pandemiden önce uzaktan çalışma sistemi ile işlerini yürüten şirketlerin oranı yaklaşık olarak yüzde 31’ken, bu oranın 2020 yılı sonunda yüzde 76,8’e yükseldiği görülüyor.

Uzaktan çalışma sistemine geçen şirketlerin sayısı her ne kadar fazla olursa olsun, bu sisteme kalıcı olarak geçmeyi ve pandemiden sonra da devam ettirmeyi planlayan şirket sayısı azınlıkta. Bu sisteme kalıcı olarak geçiş yamayı düşünmediklerini söyleyen şirketlerin oranı ise yüzde 72. Şirketlerin ofislere geri dönme isteğinin altında ise yüzde 28 oranında veri gizliliği ve güvenliği konusundaki endişeler ve şirket içindeki uzmanlık eksikliği yatıyor.

Pandemi teknolojik yatırım önceliklerini değiştirdi

Orta ve büyük ölçekli kurumsal firmaların C-Level yöneticileri ile yapılan 240 görüşme sonucu ortaya çıkan veriler, pandeminin aynı zamanda her 10 şirketten 5’inin yatırım önceliklerini de belirlediğini gösteriyor. Araştırmaya katılan şirketlerin Covid-19 sebebiyle öncelik verdiği teknolojik yatırımlar arasında yüzde 27, 5 ile veri yönetimi ve analizine dair teknolojilerin yanı sıra siber güvenlik ve gizlilik ile ilgili yatırımlar ilk sırada yer alıyor. Yine uzaktan çalışma sistemine geçiş ile doğru orantılı olarak çoklu bulut ortamı için yapılan yatırımlar ise üçüncü sırada bulunuyor. Bu döneme en az yatırım yapılan alan ise şu an için 5G altyapısı olarak son sırada yer alıyor.

Araştırmaya göre Covid-19 ile şirketlerin yüzleşmesi gereken birçok zorluk da kendini gösterdi. Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 77’si daha hızlı ve ölçeklenebilir bir BT ortamına ihtiyaç duyduklarını söylerken yüzde 71’i de bu süreçte dijital stratejilerin adaptasyonu konusunda ekipleriyle gurur duyduklarını belirtiyorlar. Fakat bunun yanı sıra şirketlerin yüzde 26’sı ayakta kalacaklarına ama birçok işi de bırakmak zorunda olduklarına bu yüzden de kârlılığın bir önceki seviyeye dönmesinin yıllar alacağını düşünüyor. Yaklaşık olarak her 10 şirketten 1’i ise birkaç sene içerisinde sonra ayakta kalamamaktan endişe duyduklarını belirtiyor.

Dell Technologies’den uzaktan çalışmayı destekleyen son kullanıcı ürünleri

Dell Technologies tüm görüntülü görüşmelerde kullanıcıların kendilerini rahat ve güvende hissedebileceği güçlü bir yerleşik hoparlör, otomatik ışık düzeltme ve arka plan bulanıklaştırma özelliklerinin yanı sıra kamera iyileştirmeleri yer alan Latitude 9420 ile en iyi bağlantı deneyimini sunmayı ve en konforlu iş bilgisayarı olmayı hedefliyor. Daha güvenli bir otomatik açılma ve kilit özelliği sunan Intel® Visual Sensing Teknolojisin sahip ilk bilgisayar olan Latitude 9420’nin sunduğu WiFi 6E veya 5G LT ile hızlı bağlantı sayesinde aynı anda birden çok iş yapılabiliyor. Intel® Evo™ platformu üzerinde 2021’in Ocak ayından itibaren piyasaya sürülecek gelişmiş termaller ve 11. Nesil Intel Core vPro işlemciler, daha iyi bir performans ve basitleştirilmiş yönetilebilirlik sağlıyor. Daha büyük ekran boyutunu tercih edenler için 15 inç ekran boyutuna sahip Latitude 7520’de ise 4K UHD ekran ile isteğe bağlı olarak yüksek çözünürlükte (FHD) kamera bulunuyor.

Microsoft Teams sertifikasına sahip, dünyanın ilk 34 inç kavisli video konferans monitörü olan Dell 34 Kavisli Video Konferans Monitörleri daha etkili ve kolay bir şekilde ortak çalışmaya olanağı sunuyor. 24 inç ve 27 inç seçeneklerine de sahip bu monitörlerde, güvenliği ve konforu arttırmak için yüz tanıma ile güvenli giriş ve eller serbest özellikleri bulunuyor.

Giderek daha fazla kişinin ekranların ve cihazların önünde vakit geçirdiği günümüz koşullarında, ComfortView Plus gerçekçi renklerden taviz vermeden düşük mavi ışığı azaltarak kullanımı daha konforlu bir hale getiriyor. Bu özellik ise yeni video konferans monitörleri olan dünyanın ilk 40 inç, ultra geniş, kavisli 5K2K monitörü Dell UltraSharp 40 Kavisli WUHD Monitör’de ve yeni Latitude portföyünde bulunuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Pandemi Sırasında Her 4 İşletmeden 3’ü Uzaktan Çalışma Modeline Geçti için yorumda bulun

    Pandemi Sırasında Her 4 İşletmeden 3’ü Uzaktan Çalışma Modeline Geçti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Pandemi Sırasında Her 4 İşletmeden 3’ü Uzaktan Çalışma Modeline Geçti için ilk yorumu yapabilirsin.