Opera Dünyasının Güçlü Sesi Mario Frangoulis, MAG’a Konuştu

Birçok müzik eleştirmeni tarafından ‘dünyanın en güzel sesi’ olarak nitelendirdiği Yunan Tenor Mario Frangoulis MAG Temmuz sayısına konuk oldu.

“Bir rüyam gerçek oldu.”

“Müzikal tiyatro benim bir parçam.”

“Çok farklı müzik türlerinde şarkılar söyleyebildim.”

Etkili ve güçlü sesiyle seslendirdiği müziklere yeni bir yorum katan, dinleyen herkesi kendine hayran bırakan ve Türkiye’de de büyük ilgi gören dünyaca ünlü Yunan Tenor Mario Frangoulis, yirmi birinci albümü Blue Skies-An American Songbook’un detaylarını, operaya artan ilgiyi ve kariyerindeki yeri hakkında merak edilen her şeyi MAG Temmuz sayısında anlattı.

“Blues Skies-An American Songbook kesinlikle en sevdiğim albümlerden birisi” açıklamasında bulunan Frangoulis “Diğer albümlerimden tamamen farklı. Dünyanın daha iyi bir yer olması için çok büyük caz stadartlarında olan bu parçaları seslendirmiş olmak çok gurur verici. Albümümüz, Blue Skies-An American Songbook’un hem kayıtları hem de filmi 2019 yılında kaydedildi. Albüm hazırlıklarına ve şarkılara bir yıl öncesinden çalışmaya başladım. Bir gün en büyük bestecilerin ve şarkıcıların antolojisi olan Hollywood Müzikal filmlerinin ve Broadway müziklerinin ilhamı olan bu albümün şarkılarını söyleyeceğim hep aklımın bir köşesindeydi ve heyecanlıydım. Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Dean Martin bugün bile bu müziği geçerli kılan tüm büyük yıldızların muhteşem sesleri ile seslendirdikleri parçaları söylemek bana onur verdi. Bir rüyam gerçek oldu diyebilirim. Müzik tarihinin o harika şarkılarını söylediğim ve bunun bir parçası olduğum için çok mutluyum. Müzikal tiyatro benim bir parçam. Batı Yakası Hikâyesi, Sefiller ve Operadaki Hayalet hepsini geçmişte seslendirdim” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Opera Dünyasının Güçlü Sesi Mario Frangoulis, MAG’a Konuştu için yorumda bulun

    Opera Dünyasının Güçlü Sesi Mario Frangoulis, MAG’a Konuştu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Opera Dünyasının Güçlü Sesi Mario Frangoulis, MAG’a Konuştu için ilk yorumu yapabilirsin.