Naturelgaz gelirlerini yüzde 46 artırdı FAVÖK’ü 21.6 milyon TL’ye ulaştı

Taşımalı doğal gaz pazarının lideri ve Global Yatırım Holding iştiraki Naturelgaz’ın satış gelirleri 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 46 artışla 125.2 milyon TL’ye yükseldi. Şirketin FAVÖK’ü de bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 49 artışla 21.6 milyon TL’ye yükselirken, net karı 858 bin TL oldu.

Şirketin güçlü ilk çeyrek finansal performansını değerlendiren Naturelgaz CEO’su Hasan Tahsin Turan, “Sağlıklı bilanço yapımız sayesinde güçlü sonuçlar elde ettik. 2020 yılı sonunda 105 milyon TL olan net borç rakamımız, halka arzdan sağladığımız nakit girişi ile 2021 yılının ilk çeyreği itibarıyla 26 milyon TL net nakit fazlası olarak gerçekleşti. Yeni yatırımlar ile mevcut operasyonlarımızdaki büyüme imkanlarını değerlendirirken, yeni ülkelerde de karlı proje fırsatlarını hayata geçirmek için çalışacağız” dedi.

Taşımalı doğal gaz pazarının lideri ve Global Yatırım Holding iştiraki Naturelgaz, 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. 2021 yılının ilk çeyreğinde Naturelgaz’ın satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 46 artarak 125.2 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49 artarak 21.6 milyon TL’ye yükseldi. Naturelgaz’ın özkaynakları 358.1 milyon TL seviyesinde gerçekleşirken, üç aylık net dönem karı 858 bin TL oldu.

Naturelgaz’ın 2021 yılının ilk çeyreğinde satış hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49 artarak 48.2 milyon Sm3 seviyesine yükseldi. Şirketin satış hacmindeki artış büyük ölçüde Şehir Gazı satışlarındaki büyümeden kaynaklanırken, 2020 yılı sonunda, SOCAR Türkiye’nin LNG ve CNG dağıtım operasyonlarının devir alınarak Naturelgaz bünyesinde birleştirilmesi sonucunda sağlanan inorganik büyüme de şirketin satış hacmindeki artışa önemli katkı sağladı.

Oto CNG’de istasyon sayısını 21’e çıkaracak

2021 yılının ilk çeyreğinde iş geliştirme faaliyetlerine de devam eden Naturelgaz, Şubat ayında Petrol Ofisi ile Oto CNG pazarının geliştirilmesi için bir iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında, Petrol Ofisi’nin 12 istasyonunda kendi marka ve lisansları ile Oto CNG satışı yapmayı hedefleyen Naturelgaz, bu anlaşmayla birlikte Oto CNG istasyon sayısını 21’e çıkaracak.

Naturelgaz hisselerinin yüzde 30’u, 1 Nisan 2021 tarihi itibarıyla halka arz edilerek Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da NTGAZ koduyla işlem görmeye başladı. 2021 yılının enerji sektöründeki ilk halka arzı olan Naturelgaz’ın, 8,50 TL sabit fiyatla gerçekleştirdiği talep toplamaya yurt içi bireysel yatırımcılardan 75,3 kat, yurt içi kurumsal yatırımcılardan 28,8 kat, yurt dışı kurumsal yatırımcılardan ise 3,5 kat talep geldi. Halka arz büyüklüğü ise 293 milyon 250 bin TL olarak gerçekleşti. Halka arz edilen payların yüzde 60’ı yurt içi bireysel, yüzde 30’u yurt içi kurumsal ve yüzde 10’u ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

‘2021 yılına güçlü bir başlangıç yaptık’

Şirketin 2021 yılı ilk çeyrek finansal performansını değerlendiren Naturelgaz CEO’su Hasan Tahsin Turan şunları söyledi: “Naturelgaz olarak 2021 yılının ilk çeyreğini oldukça başarılı finansal sonuçlarla geride bıraktık. FAVÖK rakamımız geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 49 artış gösterdi. Bu performansımızda, satış hacmimizdeki artışın ve etkin maliyet yönetiminin büyük etkisi oldu. Pandemi döneminin olumsuz etkilerini en aza indirebilmek için operasyonel verimliliğe ve risk yönetimine her zamankinden daha fazla önem verdik, operasyonlarımızı kur riskinden arındırdık. Sağlıklı bilanço yapımız sayesinde güçlü sonuçlar elde ettik. 2021 yılının geri kalanında da satış hacmimizi artırarak taşımalı doğal gaz pazarındaki lider konumumuzu güçlendirmek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Şirketin nakit akışını iyileştirirken borçluluk oranını da önemli ölçüde düşürdüklerini belirten Turan, “2020 yılı sonunda 105 milyon TL olan net borç rakamımız, halka arzdan sağladığımız nakit girişi ile 2021 yılının ilk çeyreği itibarıyla 26 milyon TL net nakit fazlası olarak gerçekleşti. Bu sayede, önümüzdeki dönemde finansman giderlerimizde de ciddi azalma bekliyoruz” dedi.

‘Yatırımlarımız devam ediyor’

2021 yılında yurt içi ve yurt dışı iş geliştirme faaliyetlerine de devam edeceklerini vurgulayan Naturelgaz CEO’su Hasan Tahsin Turan, “Naturelgaz olarak amacımız, müşterilerimiz için sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üretmeye devam etmek. Yeni yatırımlar ile mevcut operasyonlarımızdaki büyüme imkanlarını değerlendirirken, yeni ülkelerde de karlı proje fırsatlarını hayata geçirmek için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Naturelgaz gelirlerini yüzde 46 artırdı FAVÖK’ü 21.6 milyon TL’ye ulaştı
  1. Naturelgaz gelirlerini yüzde 46 artırdı FAVÖK’ü 21.6 milyon TL’ye ulaştı için yorumda bulun

    Naturelgaz gelirlerini yüzde 46 artırdı FAVÖK’ü 21.6 milyon TL’ye ulaştı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Naturelgaz gelirlerini yüzde 46 artırdı FAVÖK’ü 21.6 milyon TL’ye ulaştı için ilk yorumu yapabilirsin.