N Kolay İstanbul Maratonu, Ideathon heyecanıyla başlıyor!

7 Kasım 2021’de gerçekleştirilecek N Kolay 43. İstanbul Maratonu’nun heyecanı bu yıl erken başlıyor. 9-10-11 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenecek N Kolay İstanbul Fikir Maratonu ile gençlerin, bu önemli spor organizasyonunu benzersiz hale getirecek önerileri yarışacak. 2 gün sürecek fikir kampında ekipler halinde yarışacak gençler, mentorluk desteği ve eğitimler de alabilecek.

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından gerçekleştirilen ve yeni nesil dijital banka N Kolay’ın isim sponsorluğunda parkura çıkan İstanbul Maratonu, bu yıl bir ilke imza atarak “N Kolay İstanbul Fikir Maratonu” ile maratonun gücünü pekiştirecek yaratıcı fikirlere kucak açıyor. Bu Ideathon ile hem yerli hem de uluslararası sporcuların büyük ilgi gösterdiği organizasyonda profesyonel ve amatör sporculara benzersiz bir deneyim yaşatmak için gençlerin yenilikçi önerileri değerlendirilecek. 9-10-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek N Kolay İstanbul Fikir Maratonu’na katılacak gençler, N Kolay İstanbul Maratonu’nu unutulmaz bir organizasyona dönüştürecek fikirlerin yaratıcı ekibinde yer alma şansını elde edecek.

Organizasyon ve kolaylaştırıcılığının Stage-Co tarafından yapılacağı N Kolay Fikir Maratonu; online olarak düzenlenecek. Katılımcılar 2 gün boyunca ekip çalışmasıyla yaratıcı önerilerini geliştirirken, mentorluk desteği ve eğitimler alabilecek. Ekipler kamp sonunda jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirecek.

Birinciye 10 bin TL ödül

N Kolay İstanbul Fikir Maratonu’nda, maraton deneyimini yerli ve yabancı tüm katılımcılar için renkli ve unutulmaz hale getirecek, katılımcı sayısını artıracak, uzun yıllar uygulanabilecek kültürel ve teknoloji tabanlı fikirler geliştirilmesi bekleniyor. Katılımcıların 18 yaşından büyük olması ve en az 3, en fazla 6 kişilik ekiplerle yarışmaları gerekiyor. N Kolay İstanbul Fikir Maratonu’nda birinci olan ekibe 10 bin TL, ikinci olan ekibe 7 bin TL, üçüncü olan ekibe ise 5 bin TL ödül verilecek. Ayrıca katılan tüm ekiplere, N Kolay İstanbul Maratonu’nda istedikleri mesafede ücretsiz katılım hakkı ve hediye paketi de sunulacak. N Kolay Fikir Maratonu ön başvuruları 4 Temmuz Pazar saat 24:00’a kadar açık olacak. nkolay.com/marathon-ideathon adresinden ekip olarak yapılması gereken başvurularda, ön başvuruyu geçebilenler Temmuz ayındaki fikir maratonunda yarışabilecek.

Adaca: Gençlerin parlak fikirlerini bekliyoruz

Hem N Kolay 43. İstanbul Maratonu hem de N Kolay İstanbul Fikir Maratonu ile ilgili duydukları heyecanı dile getiren Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, “Dijital bankamız N Kolay ile isim sponsoru olduğumuz İstanbul Maratonu’nun çıtasını her geçen gün daha da yukarıya taşımaya kararlıyız. Dev bir finansal teknolojiler ekosistemi olarak, gençlerin fikirlerinin ne kadar önemli olduğunun bilinciyle maratonda bir yeniliğe imza atıyoruz. Gerçekleştireceğimiz N Kolay İstanbul Fikir Maratonu’yla gençlerin yaratıcı fikirlerini dinleyecek ve jürinin seçtiği fikirleri uygulamaya alacağız. Özellikle teknoloji ve kültürel tabanlı yenilikçi önerilerle, maratonu çok daha iyiye götürebileceğimize, katılımcılar için unutulmaz bir deneyime imza atabileceğimize inanıyoruz. Vizyonumuz bu işi dünya çapında ses getirecek bir noktaya taşıyabilmek, bunun için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin eşsiz bakış açılarını görmek üzere düzenlediğimiz yarışma ile onları desteklemekten de mutluluk duyacağız” dedi.

Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur: “Sadece performansa değil, deneyime de önem veriyoruz.”

“İBB Spor İstanbul olarak amacımız İstanbul’u ve İstanbulluları daha aktif bir yaşama kavuşturmak. Günümüzde kitleleri harekete geçirmek ve bunu kalıcı kılabilmek için eğlenceli, yenilikçi ve deneyim odaklı etkinlikler tasarlamak zorundayız. İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu yıl içinde yaptığımız 50’yi aşkın ulusal-uluslararası etkinlik arasında en büyük ve en önemli olanları. Yenilikçi, deneyim odaklı bakış açısı ve teknoloji konusunda ihtisaslaşmış N Kolay ile geçen sene isim sponsorluğu ile başlayan ortaklığımızın, İstanbul ve hatta Türkiye için çok önemli olan bu 2 etkinliği başka bir boyuta taşıyacağına inanıyorum.

Kitlesel spor katılımcıları, elit sporculardan farklı olarak, başarı ve performanstan ziyade deneyim ve kişisel gelişim için koşarlar. Bu sebep, tüm şehre sporun değerlerini yayabilmek için ana amacımız halini almış durumda. Bunun için de spor severlerin dahil olmak istedikleri koşu deneyimlerini onlar için güzelleştirmek, zamandan ve mekandan bağımsız inovatif alternatiflerle bu deneyimleri geliştirmek, böylelikle hem şehrin hem de ülkenin ikonik etkinliği olarak konumlanmak istiyoruz.

İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yaratıcı kent vizyonu ile de örtüşen bu çalışma, gelecek nesillerin kendilerini ve İstanbul’u spor odaklı deneyimlerle keşfetmelerini sağlayacak fikirlerin doğuşuna şahit olmak adına bizim için de eşsiz birer tecrübe olacak. Bu hedefte bizleri destekleyeceğine inandığımız

‘N Kolay İstanbul Fikir Maratonu’ için heyecan duyuyoruz…” sözleri ile Onur, N Kolay İstanbul Maratonu’nun açılacağı bu yeni platforma dair düşüncelerini dile getirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. N Kolay İstanbul Maratonu, Ideathon heyecanıyla başlıyor! için yorumda bulun

    N Kolay İstanbul Maratonu, Ideathon heyecanıyla başlıyor! için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak N Kolay İstanbul Maratonu, Ideathon heyecanıyla başlıyor! için ilk yorumu yapabilirsin.