Marmaris Life – 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 180 kilometrelik Marmaris – Turgutreis etabı koşuldu.

56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 180 kilometrelik Marmaris – Turgutreis etabı koşuldu.

56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 7. etabı(Marmaris – Turgutreis) Muğla Valisi Orhan Tavlı, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı tarafından başlatıldı. 11 Nisan’da Kapadokya’da başlayan toplamda 8 etaptan oluşan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 7. etabı Marmaris – Turgutreis etabıydı.

Marmaris’ten saat 10.10’da yola çıkan bisikletçiler Bodrum Turgutreis’e kadar 180 kilometre pedal çevirdi.

Valilik Açıklaması:

56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Muğla’da

Ülkemizin en prestijli spor organizasyonlarından olan 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 6. Etabı olan 123,1 kilometrelik Fethiye – Marmaris etabının startını Muğla Valisi Orhan Tavlı verdi.

İlimizde bugün başlayan 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 16 Nisan tarihinde Fethiye-Marmaris ve 17 Nisan tarihinde Marmaris-Turgutreis etaplarında yapılacak. TUR 2021’in 8. Etabı 17 Nisan tarihinde Bodrum’da başlayacak ve Kuşadası’nda son bulacak.

Türkiye’nin eşsiz güzelliklerine şahitlik edecek bir rotada pedallayacak olan dünyaca ünlü sporcularımız bugün Muğla’da.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun önemli etapları arasına giren Fethiye, Marmaris ve Bodrum’da ilçe genelinde, önemli kavşaklar ve meydanlar bisiklet figürleriyle süslendi.

İlçelere girişte yer alan yeşil alanlarda peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Kavşaklarda temizlik ve bitki dikimi, orta refüj temizlik ve budama ile peyzaj düzenlemeleri yapıldı.

İlçelerde bulunan limanlarda ve açıkta bekleyen teknelerde deniz üzerinde görüntü verecek şekilde düzen aldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 16-18 Nisan tarihleri arasında Ülkemizin eşsiz güzelliklerine şahitlik edecek bir rotada gerçekleşeceğini söyledi.

Türkiye’nin ve turizm merkezi Muğla’nın tanıtımına büyük katkı sağlayan yarış için her türlü önlemin alındığını vurgulayan Vali Orhan Tavlı, “Yeşil doğası, koyları ve kültürel varlıklarıyla milyonlarca turistin tercih ettiği Muğla’da gerçekleşen tur, turizm bölgelerinin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak.” dedi.

Vali Orhan Tavlı, kentteki sporseverlerin ve bisikletçilerin heyecanla Muğla’da ki diğer etapları beklediğini bildirdi.

Tur boyunca Muğla ve ilçelerinde 25 tarihi ve kültürel alanlar ile sahillerin medya tarafından çekimlerinin yapıldığını anlatan Tavlı, bu önemli alanların da 3 gün boyunca ekranlarda yer alarak bölgenin tanınırlığın artacağını dile getirdi.

Çekimi yapılan ve ekranlarda yer alacak destinasyonlar ise şöyle:

“UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Tlos antik kenti, Yamaç Paraşütü ile ünlü Babadağ uçuş alanı, Ölüdeniz ve Patara sahili Belcekız Koyu, Kumburnu sahili, Dalaman Çayı, İztuzu Plajı, Dalyan Kanalı, Köyceğiz Gölü, Kaunos Antik Kenti, Gökova Körfezi, Sakin Kent Akyaka Plajı, Idyma Antik Kenti, Ortaçağ Kalesi, Akyaka Kite Sörf Alanı, Marmaris Kalesi ve Körfezi, Ula Göleti, Tarihi Muğla Evleri ve Mabolla Antik Kenti, Stratonikeia ve Lagina Antik Kenti, Beçin Kalesi, Bodrum Yarımadası ve Bodrum Kalesi” görüntülerde yer alacak.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na 26 ülkeden 176 bisikletçinin katılacağı bildirildi.

26 ülkeden 176 bisikletçinin katıldığı ve 185 ülkede yayınlanan olan organizasyonun Muğla’nın tanıtımı açısından oldukça önemli olduğuna değinen Vali Orhan Tavlı, ilimizin tüm imkânları ile 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için seferber olduğunu söyledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Spor
  • Marmaris Life – 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 180 kilometrelik Marmaris – Turgutreis etabı koşuldu.
  1. Marmaris Life – 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 180 kilometrelik Marmaris – Turgutreis etabı koşuldu. için yorumda bulun

    Marmaris Life – 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 180 kilometrelik Marmaris – Turgutreis etabı koşuldu. için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Marmaris Life – 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 180 kilometrelik Marmaris – Turgutreis etabı koşuldu. için ilk yorumu yapabilirsin.