Mabel Matiz; Bana Nefretle Gelen Herkes Sonradan Aşık Oldu

Müzik dünyasında bilgisi, deneyimi ve gerçekleştirdiği projeleriyle öne çıkan Can Şengün, Zorlu PSM’deki “Can Şengün ile Sıkı Fıkı” programının yeni sezon konuğu olarak Mabel Matiz’i ağırladı. İlk sezonunda Cem Yılmaz, Kenan Doğulu, Edis Görgülü, Fuat Güner ve Selami Şahin gibi başarılı müzisyenlerin izleyicilerine unutulmaz anlar yaşattığı “Can Şengün ile Sıkı Fıkı” programında; bu sene çıkardığı ‘Fan’ ve ‘Karakol’ teklileriyle adından sıkça söz ettiren başarılı müzisyen Mabel Matiz, özel hayatından hayata bakış açısına, üretimlerinin ardındaki hikayelerden kavramları yorumlamasına kadar tüm detayları paylaştığı gecede seyircilere de unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı.

Zorlu PSM’nin geçtiğimiz sezon başlattığı, “Can Şengün ile Sıkı Fıkı” programı ikinci sezonuna dün gece başladı. Başarılı müzisyen, prodüktör ve içerik üreticisi Can Şengün’ün sanat dünyasının önemli isimlerini orkestrası eşliğinde ağırladığı “Can Şengün ile Sıkı Fıkı” programının yeni sezon ilk konuğu olan Mabel Matiz, muhteşem şarkılarının yanı sıra ilginç konu başlıklarına ve eğlenceli yarışma bölümlerine verdiği yanıtlarıyla da seyirciyi hem güldürdü hem de mest etti.

“En büyük güç kırılganlık ve naiflikten geliyor”

Zorlu PSM touché’de seyircilerin hem canlı hem de PSM YouTube kanalından izleyebildiği “Can Şengün ile Sıkı Fıkı” programına konuk olan Mabel Matiz, programa “Aşk Yok Olmaktır” şarkısıyla giriş yaparak tüm seyircileri büyüledi. Ardından “Seni tanıdığımdan beri kibarlığınla ve çalışkanlığınla her yerde her zaman ayakta hep dik kalabilecek cesur biri olduğunu düşünmüşümdür. Yanılıyor olabilir miyim?” sorusunu soran Can Şengün’e “Bilemiyorum insanın kendisi hakkında büyük cümleler kurabilmesi zor tabii ama şunun farkındayım; bir şeyler yaşandı ve boşuna yaşanmadı. Oralardan ders alarak ve güçlenerek çıktığımı biliyorum. Bu aslında hepimiz için geçerli. Dolayısıyla kendimi güçlü buluyorum. Neden güçlü buluyorum derseniz, bu kırılganlığı ve naifliği çok sahipleniyorum ve kabul ediyorum. Bu kadar kırılabilir olmak çok değerli ve bence en büyük güç de buradan geliyor.” yanıtını vererek seyirciler tarafından coşkuyla alkışlandı.

“Bana nefretle gelen herkes sonradan aşık oldu”

Programın ikinci sezonunda yeni eklenen “Duygu Tombalası” bölümünden önce “Sarışın” şarkısını söyleyen Mabel Matiz, Can Şengün tarafından üzerinde birçok duygunun yazdığı taşlarla dolu torbadan bir taş çekti. Nefret yazılı taş denk gelen Mabel Matiz’e nefret duygusunun kendi hayatındaki tanımı soruldu. Mabel Matiz, “tüm sevgililerimden bir süreliğine nefret etmişimdir. Çünkü aşk dediğimiz şeyin her an her şeye dönüşebilme ihtimali var yani içinde her şeyi barındırıyor. Bence zaten büyük aşk dediğimiz şey içinde birçok şey barındıran bir şeydir.” Yanıtını verecek seyircileri oldukça etkiledi. Ardından gelen “hiç nefretten doğan bir aşkınız oldu mu?” sorusuna ise “bana nefretle gelen herkes sonradan aşık oldu” esprili yanıtını vererek seyircilerden büyük alkış aldı.

“Güzel olan her şeyden ve herkesten çok etkilenirim”

Mabel Matiz, sevilen şarkısı “Fan”ı söyledikten sonra Can Şengün tarafından “güzellik ve çirkinlik kavramlarına hangi noktadan bakıyorsun? Bu konular üzerine ne kadar düşünüyorsun?” sorusuna “Güzellik zaafım var gerçekten. Güzel olan her şeyden ve herkesten çok etkilenirim, bu bir insan, sanat eseri, doğada bir şey veya bir durumun kendisi de olabilir ama sanırım daha çok güzel insanlardan etkileniyorum çünkü epey yazacak bir şey oluyor üzerine. Kavram olarak üzerinde belirgin bir biçimde düşünmesem de güzellikle ilgili sürekli bir alışveriş ve iletişimde olduğumu söyleyebilirim. Çünkü güzelliğin içinde de çirkinlik veya çirkinliğin içinde de güzellik var ve bunlar her ne kadar zıt kutuplarmış gibi görülse de ben hepsinin içinde hepsinin olduğunu görüp, anlayıp, kabul ettiğim bir standart geliştirmeye çalışıyorum. Yani bu konulara epey zaman harcıyorum. Çünkü hayatın ve insanın içinde hepsinin olabileceğini gerçekten kalbimle anlamaya ve kabul etmeye fazlasıyla mesai harcıyorum” yanıtıyla Can Şengün’ü oldukça etkiledi. Ardından Tarkan’ın kült şarkısı “Biz Nereye?” şarkısını Can Şengün ve orkestrası eşliğinde kendi yorumuyla cover’layan Mabel Matiz, “ilk defa bir Tarkan şarkısı söyledim. Benim çok sevdiğim şarkılarından biridir. Söylerken içimden ‘yürek mi yedin, nasıl bir şeyin altına girdiğinin farkında mısın’ dedim” açıklamasında bulundu. Sezen Aksu’nun “Seni Yerler” şarkısını da yüksek bir tempoyla söyleyen Mabel Matiz, programın sonunda “Sarmaşık” adlı şarkısını seyircilerle hep bir ağızdan söyleyerek geceye damgasını vurdu.

Dansların, oyunların ve daha önce rastlanmamış yarışma bölümlerinin yer aldığı “Can Şengün ile Sıkı Fıkı”nın yeni konuğunun yakında açıklanacak bölümü 30 Kasım saat 21.00’da Zorlu PSM touché’de izleyicilerle buluşacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Mabel Matiz; Bana Nefretle Gelen Herkes Sonradan Aşık Oldu için yorumda bulun

    Mabel Matiz; Bana Nefretle Gelen Herkes Sonradan Aşık Oldu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Mabel Matiz; Bana Nefretle Gelen Herkes Sonradan Aşık Oldu için ilk yorumu yapabilirsin.