Lüleburgaz Belediyesi’nden duygu dolu 19 Mayıs videosu

Lüleburgaz Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yakarak Bandırma Vapuru’yla Samsun’a doğru koyulduğu tarih olan 16 Mayıs 1919’u unutmadı. Belediye, Kurtuluş Savaşı’nın başlamasında en önemli dönüm noktalarından biri olan 16 Mayıs 1919’u anlamlı bir animasyon videoyla hatırlattı.

Düşman çizmesi altında İstanbul!

Düşman zırhlılarının toplarının saraya çevrildiği, halkın düşman çizmesi altında ezildiği İstanbul’un tasvir edildiği video animasyonda, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Bandırma Vapuru’yla yapacağı yolculuk anlatıldı. Sözleri ve müzikleriyle duygu dolu anlar yaşatan video animasyon Lüleburgaz Belediyesi sosyal medya hesaplarında yer aldı. Sosyal medyada “Hatırla” etiketiyle yer alan videoda yer alan ifadeler ise şöyle; “Hatırla. Bu toprakların kurtuluş hikayesini hatırla. Ülkeyi boğan karanlığı hatırla. Haysiyeti, esareti, ihaneti hatırla. Memleketin düşman çizmesi altında ezildiği günleri hatırla. Boğaza demirleyip, toplarını saraya çeviren zırhlıları hatırla. O zırhlılara bakıp, “Geldikleri gibi giderler” diyeni de hatırla. Karadeniz’in hırçın dalgalarından sıyrılıp geliyor ilk kıvılcım. Hangi yağmur söndürebilir bu ateşi. Hangi fırtına durdurabilir bu azmi. Hangi bulut örtebilir bu güneşi.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Lüleburgaz Belediyesi’nden duygu dolu 19 Mayıs videosu için yorumda bulun

    Lüleburgaz Belediyesi’nden duygu dolu 19 Mayıs videosu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Lüleburgaz Belediyesi’nden duygu dolu 19 Mayıs videosu için ilk yorumu yapabilirsin.