Kurban Bayramı İçin Yurt Dışına Talep Arttı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tatil planları da netleşti. 9 günlük bayram tatili yapma fırsatını yakalayanların uçak ve otobüs biletlerinde ve otel rezervasyonlarında en çok tercih edilen tatil bölgeleri arasında ilk sırada Antalya yer aldı. Kurban Bayramı için uçak bileti aramalarında 170, otobüs bileti aramalarında 390 artış yaşandı.

Kurban Bayramı tatiline çok az kaldı. Sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılma kararının alındıktan sonra tatil planlarının netleştiğini aktaran Türkiye’nin Seyahat Sitesi Enuygun’un CEO’su Çağlar Erol, “Bayram için ortalama 7 günlük biletler alındı. Bu yıl, tatilciler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile Kurban Bayramı tatilini birleştirmeyi tercih etmedi. Ancak ülkelerin seyahat kısıtlamalarını aşılanan yolcular için kaldırmaya başlamasıyla birlikte 5 Temmuz’dan itibaren yurtdışına alınan uçak biletlerinde artış görülüyor. Kiev, Bakü, Kahire ve Düsseldorf’a bilet satışlarında artış yaşandı. Aynı zamanda Düsseldorf, Berlin ve Amsterdam’dan Türkiye’ye uçak bileti alımları da arttı” dedi.

Bu yıl hafta içine denk gelen Kurban Bayramı tatili sayesinde 9 günlük bir seyahat planı yapma fırsatıyla uçak bileti aramalarında 170, otobüs bileti aramalarında 390 artış yaşandı. Erol, bayram döneminde seyahat yoğunluğunun 17 Temmuz’da yaşanacağının altını çizdi. Uçak ve otobüs biletlerinde satışların büyük çoğunluğunun tek kişilik olduğunu söyleyen Erol, “Bayram dönemi için uçak ve otobüs biletlerinde ve otel rezervasyonlarında en çok tercih edilen tatil bölgeleri arasında ilk sırada Antalya yer aldı. 2020 yılında Kurban Bayramı’nda en çok tercih edilen destinasyon olan Muğla, bu yıl Antalya ve İzmir’in ardından 3’üncü sıraya yerleşti. Uçak biletinde İstanbul – Adana, otobüs biletinde ise İstanbul – Ankara en çok tercih edilen rotalar oldu” açıklamasında bulundu.

Bayram için ortalama 3 günlük otel rezervasyonu yapıldı

15 Temmuz tarihinden itibaren yapılan otel rezervasyonların ortalama 3 günlük olduğuna dikkat çeken Erol, “Konaklama aramalarında Antalya, Muğla, İstanbul, İzmir ve Aydın gibi şehirlerin tercih edildiğini görüyoruz. En çok aranan konaklama tiplerinde ise muhafazakar oteller ilk sırada yer alıyor. Muhafazakar otelleri bungalov oteller ve odasında havuz olan oteller takip ediyor. Otobüs biletinde tek seferde alınan pahalı bilet (3 kişi için) 1.050 TL olurken, bu fiyat uçak biletinde (3 kişi için) gidiş dönüş Batı Afrika’nın Burkina Faso ülkesinin en büyük şehri Ouagadougou uçak bileti için 42.120 TL olarak karşımıza çıktı. Tek kişilik en ucuz otobüs bileti 25 TL, en ucuz uçak bileti ise 116,99 TL’ye satın alındı.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Kurban Bayramı İçin Yurt Dışına Talep Arttı için yorumda bulun

    Kurban Bayramı İçin Yurt Dışına Talep Arttı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Kurban Bayramı İçin Yurt Dışına Talep Arttı için ilk yorumu yapabilirsin.