“Kulüplerimizin dayanışma içinde olması önemli”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZVAK çatısı altındaki profesyonel kulüplerin başkanlarıyla bir araya geldi. Başkan Soyer, “Kulüplerimizin dayanışma içinde olması çok önemli. Birimiz hepimiz için” dedi.

İzmir’i bir spor kentine dönüştürme vizyonuyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Spor Kulüpleri Birliği (İZVAK) çatısı altıdaki profesyonel kulüplerin başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya İZVAK Başkanı Ali Erten, Göztepe Başkan Vekili ve İZVAK Başkan Vekili Talat Papatya, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altınordu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan, NasaDogeFinance Menemenspor Başkanı Tahir Şahin, Bucaspor Başkan Vekili Mehmet Sevinç, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Bergama Belediyespor Başkanı Bilir Altay, İzmirspor Başkanı Nedim Topaloğlu, İZVAK Başkan Yardımcısı Fatih Tanfer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge katıldı.

Toplantıda Başkan Soyer, “Kulüplerimizin İZVAK çatısı altında işbirliği ve dayanışma içerisinde olmaları çok değerli ve anlamlı. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” dedi.
Geçen sezon Altay’ın Süper Lig’e yükseldiğini, Altınordu’nun Play-Off finali oynadığını, Bucaspor’un 2. Lig’e döndüğünü ve Pınar Karşıyaka’nın FIBA Şampiyonlar Ligi’nde finale çıktığını hatırlatan Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi de Erkekler Hentbol Türkiye Kupası’nı tarihte ilk kez İzmir’e getirirken, kadınlarımız finale kadar geldi. Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde şampiyon oldu. Şimdi başarıyı daha da yüceltme ve sosyal sorumluluk projeleri çevresinde el ele verme zamanı” dedi.

“Desteğimiz bu sezon da devam edecek”
Başkan Soyer özellikle iklim, tarım ve çevre kirliliğinin önlenmesi projeleri ile Maraton İzmir’de kulüplerin desteğinin önemine değinerek, “Kulüplerimiz İzmir’in sesi, nefesi. Attıkları her adımla, gençlerimize ve çocuklarımıza örnek oluyorlar. Belediyemizin sosyal sorumluluk projelerinde gönülle olarak yer almaları sayesinde örnek bir iş birliği ortaya çıkacağına inanıyorum. Kulüplerimize şimdiden teşekkür ediyorum. İZVAK’ın, kulüplerimiz adına İzmir Vakfı çalışmalarına katılımını sağlayacağız. Yüz yıllık çınarlarımız olan Kulüplerimiz İzmir’in tanıtımında daha aktif rol alacaklar. Kulüplerimize verdiğimiz desteğe devam edeceğiz” diye konuştu.
İZVAK Başkanı Ali Erten ve Kulüp temsilcileri de gelecek kuşaklara çok daha güzel bir İzmir bırakmak için her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade ederek, İzmir’in tanıtımında daha aktif ve gönüllü olarak görev almaktan dolayı mutluluklarını dile getirdi.

İşbirliğinin ilk adımı olarak ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Hentbol Takımı’nın EHF Kupası’nda Madeira Andebol SAD ile Celal Atik Spor Salonu’nda oynadığı maçı kulüplerin altyapı sporcuları el ele vererek izledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. “Kulüplerimizin dayanışma içinde olması önemli” için yorumda bulun

    “Kulüplerimizin dayanışma içinde olması önemli” için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak “Kulüplerimizin dayanışma içinde olması önemli” için ilk yorumu yapabilirsin.