Kullanışsız veri saklama yöntemleri iş performansına zarar veriyor

Arşiv hizmetleri ve bilgi yönetimi alanında dünya lideri olan Iron Mountain, işletmelerin veri yönetimi uygulamalarını inceleyerek bir araştırma hazırladı. Bu araştırmaya göre, birçok işletme ürettiği verilerden yeni bir değer elde etme konusunda yetersiz kalıyor. Iron Mountain, CLIMB HIGHER™ mottosundan yola çıkarak müşterilerinin daha yükseğe tırmanmasına, işletmelerini dönüştürmesine ve ticari performanslarını artırmasına yardımcı olmayı taahhüt ediyor. Bu amaçla geliştirdikleri “Verilerin değerini ortaya çıkarın” konulu kılavuzla işletmelerin var olan verilerinden yeni değeri en iyi şekilde ortaya çıkarmak, operasyonel dayanıklılık ve verimliliği artırmak için önemli ipuçları veriyor. Aynı zamanda verileri değerlendirme, işleme ve saklama konusunda işletmelere yol gösteriyor.

Iron Mountain Gelişen Pazarlar Başkan Yardımcısı, Türkiye ve BAE Genel Müdürü Cenker Özhelvacı, “Dünyada her gün 200 Eksabayt veri üretiliyor. Üretilen bu veri kişi başı saatte 1,1 GB1 ediyor. Bu verinin 42,2’sini işletmeler üretiyor ve bu da veri saklama ve yönetimi konusunda yeni zorluklar yaratıyor. Kritik kararlar için verilerini etkili bir şekilde kullanan kuruluşlar rekabet avantajı elde etme potansiyeline sahip oldukları için bu engelleri aşmaları gerekiyor” dedi.

Geçen yıl Iron Mountain’ın yürüttüğü araştırma, dijital çözümlere yapılan COVID-19 kaynaklı yatırımın arttığını gösteriyor ve çoğu karar verici (86) bu yeni dijital çözümlerin organizasyonlarına rekabet avantajı sağladığını söylüyor. Araştırmadan elde edilen bulgular, veri yönetimine rehberlik eden kılavuzun oluşturulmasında ilham kaynağı oldu.

İşletmelerin birkaç basit adımda operasyonlarının her bölümünden elde ettikleri verilerden anlam çıkarma şansına sahip olmaları çok önemli bir fırsat. Altı adımda verilerinizin değerini anlayabilir, dijital çöplüğe gitmesine engel olabilirsiniz:

  • Veri yönetimine karşı proaktif bir tutum sergileyin.
  • Güçlü bir veri önceliklendirme sistemi geliştirin.
  • Bilgi yaşam döngüsü otomasyonuna yatırım yapın.
  • Yalnızca gerçekten ihtiyacınız olan saklama alanı için ödeme yapın.
  • Verilerinizin daha zor değil, daha akıllı çalışmasını sağlayın.
  • İşletmeniz için en iyi uygulamaları kullanın.

Iron Mountain hazırladığı kılavuzla verimsiz yönetilen verilerin değerini en üst düzeye çıkarmak için işletmelere pratik stratejiler sunarak verilerden daha fazla değer elde etmelerine yardımcı oluyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Kullanışsız veri saklama yöntemleri iş performansına zarar veriyor için yorumda bulun

    Kullanışsız veri saklama yöntemleri iş performansına zarar veriyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Kullanışsız veri saklama yöntemleri iş performansına zarar veriyor için ilk yorumu yapabilirsin.