Konya'da sema programlarıyla moral veriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketleri sonrasında Konya’da misafir edilen depremzedelere moral olmak ve manevi destekte bulunmak amacıyla sema ayini şerifleri düzenliyor.

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketleri sonrası Konya’ya gelen depremzedelere destek olmak için etkinlikler düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketlerinden sonra başta Hatay olmak üzere tüm deprem bölgelerinde yaşamın normale dönmesi için uğraş verirken bir taraftan da Konya’ya gelen depremzedelerin en güzel şekilde misafir edilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Altay, “İki büyük deprem dolayısıyla afet bölgesi ilan edilen 11 ilden gelen misafirlerimiz, Konya’mızdaki yurtlara yerleştirilmişti. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak depremden etkilenen misafirlerimize manevi anlamda destek olmak üzere sema ayini şerifleri düzenliyoruz. Misafirlerimizin şehrimizde bulundukları süre içerisinde rahat etmesi için üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaşadıkları acının tarifi yok ama biz de onların acılarını bir nebze de olsa hafifletmek istiyoruz. İnşallah bu zor günlerden el ele vererek daha da güçlenerek çıkacağımıza olan inancım tamdır” diye konuştu.

Köyceğiz Mevlana KYK Kız Öğrenci Yurdu, Şems-i Tebrizi KYK Kız Öğrenci Yurdu ve Alaeddin KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda depremzedelerle buluşan sema programları son olarak Beyşehir Eşrefoğlu KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda düzenlenecek.

“BU ŞEHRİN İNSANLARI ÇOK GÜZEL”

Sema programlarını izlemeye gelen depremzede vatandaşlar, düzenlenen etkinliklerden çok memnun olduklarını belirterek, “Acılarımızın tarifi yok. Ama burası huzur dolu gerçekten. Konya’yla gurur duyuyorum. Bize kucak açtılar. Kol kanat gerdiler. Devletimizden bize kol kanat geren herkesten Allah razı olsun. Bu şehrin insanları çok güzel. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’na ilgisinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştular.

Kaynak : İGFA

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Konya'da sema programlarıyla moral veriyor için yorumda bulun

    Konya'da sema programlarıyla moral veriyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Konya'da sema programlarıyla moral veriyor için ilk yorumu yapabilirsin.