Karşıyaka’yı Bayram Coşkusu Sardı

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “29 Ekim Cumhuriyet Korteji” her yaştan binlerce Atatürk sevdalısının katılımıyla büyük coşkuya sahne oldu. Akşam saatlerinde Şehitler Bulvarı’nda bir araya gelen Karşıyakalılar, ellerinde Türk Bayrakları, dillerine marşlarla hep birlikte Demokrasi Meydanı’na yürüdü. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ile Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay’ın da yer aldığı kortejin önünde dev Atatük posteri taşındı. Meydanda düzenlenen törende ise oyuncu Yüksel Ünal okuduğu şiirle Karşıyakalılara duygu dolu anlar yaşatırken, Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun sergilediği tango gösterisi de büyük hayranlıkla izlendi.

“BU ONURLU MİRASA DAİMA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, meydanda yaptığı ve vatandaşların sık sık alkışlarla karşılık verdiği konuşmasında şunları kaydetti: “Bundan 100 yıl önce atalarımız bir onur mücadelesiyle, ülkemizi işgal etmeye kalkan emperyalistlere derslerini verdiler. Ve arkasından Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ve onun mücadele arkadaşları; bu ülkedeki adaletsizliklere, saltanata, cahiliyeye son verip, halkın iradesinin ülkeyi yöneteceği, yani demokrasinin, çağdaşlığın, laikliğin olduğu, kadınlara gerçek anlamda gereken değerin verildiği, insanların cahil değil eğitimli olduğu ve dünyanın en saygın ülkelerinden birisi olarak bu ülkeyi kurmayı amaçladılar ve Cumhuriyet’i ilan ettiler. Bu düşünceyle yaptıkları mücadelenin sonunda bize bu onurlu mirası bıraktılar. Hepsine teşekkür ediyoruz, hepsine minnet duyuyoruz, hepsine dua ediyoruz. Ruhları şad olsun. Cumhuriyet’imizin 100. yılına bir yıl kala, bizler artık bir mücadelenin nihayetine varmak zorundayız. Siz yurtsever insanlarla beraber bir karar vermek zorundayız. Biz, o gün bu ülkeyi kuran onurlu insanların bizlere bıraktığı mirasa sonuna kadar sahip çıkacak mıyız? Yurt dışına gitmeyi düşünen, bu ülkeden ayrılmayı kurtuluş olarak gören o değerli gençlerin önünde set olacak mıyız? Kadınlara halen haklarını vermemekte direnen, şiddete ceza vermekten inatla kaçınan, çocuklarımızın adil ve eşit bir eğitim almasına engel olan, Ata’mızın kurduğu, Cumhuriyet’in kurduğu fabrikaları satan insanların önünde dimdik duracak mıyız? Bizlere bırakılan onurlu bir miras var. Bu miras, bu ülkede yaşayan herkese ama herkese insan olarak büyük bir saygı duymamızı emrediyor, gericiliğe karşı kararlılıkla dimdik durmamızı emrediyor. Bizler Atatürk’ün Karşıyaka’sında bunu yapmaya elbette karalıyız. Elbette, her zaman olduğu gibi dimdik durmaya devam edeceğiz. İçimizdeki Cumhuriyet aşkını, o inancı bütün Türkiye’ye buradan yayacak mıyız? Güzel çocuklarımızı görüyorum; göğüslerinde Atatürk’ün resmi ve ay-yıldızımız var. Onlar çok güzel bir geleceği hak ediyorlar. Bizlere düşen görev, onlara bu geleceği sağlamaktır. Bunun için hep birlikte sonuna kadar çalışacak mıyız? Atatürk Karşıyaka’yı çok severdi biliyorsunuz, öyle ki annesini bu topraklara emanet etti. Biz bu emanete bugüne kadar hep sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkacağız. Eminim, şu anda burada olsaydı, bir şeyler söyleyebilseydi sizlere duyduğu minneti ve teşekkürü ifade ederdi. Bizler Atatürk’ün gerçek askerleriyiz ve her zaman öyle kalacağız. Mustafa Kemal’in askerleri olarak her zaman dimdik duracağız. Hepinize teşekkür ediyorum, Cumhuriyet Bayramı’mızı yürekten kutluyorum. Sağ olun, var olun.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Karşıyaka’yı Bayram Coşkusu Sardı için yorumda bulun

    Karşıyaka’yı Bayram Coşkusu Sardı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Karşıyaka’yı Bayram Coşkusu Sardı için ilk yorumu yapabilirsin.