Karşıyaka’da Hıdırellez Coşkusu

Karşıyaka, baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi Hıdırellez’i coşkuyla karşıladı. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliği Karşıyaka Çarşı’daki davet korteji ile başladı.

Şarkıların, türkülerin eşlik ettiği korteje geleneksel kıyafetlerini giyen Roman gençler de renk kattı. Gençler bir yandan dans gösterilerini sergilerken bir yandan da vatandaşları saat 20.00’de başlayacak olan etkinliklere katılmaya davet etti. Tüm çarşıyı coşkuyla selamlayan korteji, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç ilçe binası önünde karşıladı. İlçe Başkanı Koç korteje ortak olarak oyunlara katıldı. Vatandaşların oldukça ilgi gösterdiği etkinlikte Hıdırellez coşkusu zirveye taşındı. Roman Meclis Üyesi Cemil Yüm de vatandaşları akşam gerçekleştirilecek olan etkinliklere davet etti.

AKŞAM DEVAM EDECEK

Hıdırellez Şenliği saat 20.00 itibariyle Mavişehir Peynircioğlu Deresi Rekreasyon Alanı’ndaki etkinlikler ile devam edecek. Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Karşıyaka Belediye Orkestrası, Orkestar Serdar ve Çılgın Cemal’in de yer alacağı şenlikte binlerce kişi baharın neşe ve coşkusunu paylaşacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Karşıyaka’da Hıdırellez Coşkusu için yorumda bulun

    Karşıyaka’da Hıdırellez Coşkusu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Karşıyaka’da Hıdırellez Coşkusu için ilk yorumu yapabilirsin.