İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi (İZBAP) Çalıştayı’nı Gerçekleştirdi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi (İZBAP) Çalıştayı’ Atatürk Lisesinde gerçekleştirildi. Çalıştayın açılış programına Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay, İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakütesi Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Deniz ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gülçin Mutlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İlker Erarslan ve Medet Ekşi, akademisyenler ile eğitim yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

‘İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi (İZBAP) Çalıştayı’ açılışında konuşan Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Deniz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen başarılı çalışmalardan söz ederek ‘İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi’nin önemini vurguladı. Eğitim sürecinde nitelikli öğrencilerin yetiştirilmesi amacına ulaşmak için gerekli adımların atılmasının önemine değinen Deniz, öğrencilerin akademik başarısını yükseltmek için yapılacakların belirlenmesi, başarısızlığa neden olan etkenlerin ortaya çıkarılarak gerekli önlemlerin alınması konusunda bu tür çalışmaların gerekliliğini belirtti. Akademik başarıyı şekillendiren değişkenlerin belirlenmesi ve bu yönde çalışmaların planlanması sonucunda İzmir’de akademik başarıyı arttıran çalışmaların planlanacağını söyleyerek İzmir Demokrasi Üniversitesi olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yürütüldüğünden söz ederek konuşmasına başladı. Ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen sınavlarda elde edilen başarıların önemine değinen Başbay, bu noktada üst düzey düşünme ve analitik düşünme becerilerinin ön plana çıktığını belirtti. Başbay, konuyla ilgili olarak Ege Üniversitesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak olarak tüm öğretmenlere yönelik üst düzey düşünme becerileri, soru tipleri, soru hazırlama becerileri konusunda eğitimler gerçekleştirileceğini söyledi. Başbay, Ege Üniversitesi olarak İzmir’de öğrencilerin ulusal ve uluslararası sınavlarda başarılarının artmasına yönelik çalışmalarda katkı vermeye hazır olduklarının altını çizerek konuşmasını sonlandırdı.

Eğitimin tüm paydaşları buluşuyor

Çalıştayın açılışında konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, İzmir’de Milli Eğitim Bakanlığının politikaları doğrultusunda öğrencilerin çok yönlü gelişimlerini destekleyen eğitimin tüm paydaşlarını bir araya getiren çalışmaların gerçekleştirildiğini belirtti. ‘İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi’nin önemine değinen Erarslan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Mili Eğitim Bakanlığı politikaları doğrultusunda öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik çalışmaların yanı sıra öğrencilere ve velilere yönelik çalışmaların da yürütüldüğünü söyledi. Erarslan, ‘İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi Çalıştayı sonunda elde edilen sonuçların titizlikle incelenerek hayata geçirileceğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından hayata geçirilen ‘İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi’ (İZBAP) ile öğretmen, öğrenci, okul, veli arasındaki iletişim ve iş birliğinin güçlendirilmesi, öğrencilerin akademik başarısının ve öğrenme motivasyonunun arttırılması, öğretmenlerin mesleki gelişimine katkıda bulunulması ve velilerin ebeveynlik süreçlerine destek olunması amaçlanıyor. Öğrencilerin akademik başarılarının desteklenerek arttırılması ve dezavantajlı durumların takip edilerek öğrencilerin gelişimine katkı sağlanmasının amaçlandığı projenin hedef kitlesi İzmir’in 30 ilçesindeki ortaokul 7 ve 8. sınıf ile lise 11 ve 12. sınıf kademelerindeki her okul türündeki eğitim kurumları, kurumların eğitim kadrosu ve öğrencileri ile velileri olarak belirlendi. Proje kapsamında okullarda eğitisel rehberlik çalışmaları uygulamaya geçirilerek öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yöenlik seminerler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Proje ile İzmir’de eğitim ve öğretimi etkileyen faktörler bir bütün olarak ele alınıyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından düzenlenen ‘İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi’ (İZBAP) çalıştayında, her masada yer alan katılımcılar, başarıyı etkileyen etkenler hakkında tartışarak çözüm önerilerini dile getirdi ve öğrencilerin akademik başarısını arttırmak amacıyla eğitsel rehberlik faaliyetlerinin tasarlanmasına yönelik konular ele alındı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi (İZBAP) Çalıştayı’nı Gerçekleştirdi
  1. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi (İZBAP) Çalıştayı’nı Gerçekleştirdi için yorumda bulun

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi (İZBAP) Çalıştayı’nı Gerçekleştirdi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘İzmir Akademik Başarıyı Arttırma Projesi (İZBAP) Çalıştayı’nı Gerçekleştirdi için ilk yorumu yapabilirsin.