İYİ Partili Yıldızlar’dan Bayramiç’te köylünün arazilerine göz koyan şirkete tepki

Kalkınma politikaları ile çevre politika ve uygulamaları arasında uyum sağlanarak doğal dengenin korunmasının esas alınması gerektiğine vurgu yapan Başkan Yıldızlar, “Çanakkale-Bayramiç’te bakır ve altın madeni açmak isteyen şirket köylülerin arazilerine göz dikmiş durumda. Ben yaptım anlayışı ile bu işler yürümez. Ülkenin kaynakları, yerel halkın yaşam hakkı yok sayılarak birilerine peşkeş çekilemez.

Madencilik faaliyetleri adı altında topraklarımız, su kaynaklarımız, tarımımız, köylerimiz yok oluyor.
Sağlıklı ve dengeli yaşam hakkı, çevrenin temelidir.

Ekolojik dengenin bozulmasından kaynaklanan iklim değişimi kapsamında zarar görmemek için her türlü tedbir alınmalıdır. Biyolojik çeşitliliği azaltan faaliyetlere asla izin vermeyeceğiz. Temiz ve sağlıklı çevrede yaşama hakkı, insan hakkıdır.

Sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının bütün canlıların da hakkı olduğu anlayışı ile sürdürülebilir çevre, kalkınma ve refah birlikte değerlendirilmelidir. Çevreyi kirleten bütün unsurlara karşı en ağır ve caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır.

Çevreyi koruma ve kullanma konusunda kamu kurumları, özel sektör, yerel yönetimler, üniversiteler, meslek odaları, sendikalar, vakıf ve dernekler ile gerekli koordinasyon sağlanmalıdır” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • İYİ Partili Yıldızlar’dan Bayramiç’te köylünün arazilerine göz koyan şirkete tepki
  1. İYİ Partili Yıldızlar’dan Bayramiç’te köylünün arazilerine göz koyan şirkete tepki için yorumda bulun

    İYİ Partili Yıldızlar’dan Bayramiç’te köylünün arazilerine göz koyan şirkete tepki için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İYİ Partili Yıldızlar’dan Bayramiç’te köylünün arazilerine göz koyan şirkete tepki için ilk yorumu yapabilirsin.