Intercity Cup yarışları nefesleri kesti

Dünyanın en prestijli yarış pistlerinden Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen 2021 Intercity Cup yarışlarının 2. ayağı tamamlandı. Yarışlar Intercity Platinum Cup, Intercity Gold Cup ve Intercity Silver Cup olarak 3 farklı kategoride düzenlendi. Toplam 57 pilotun kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda heyecanın dozu bir an olsun dinmezken, adeta nefesler kesildi.

Motor sporlarında hiç deneyimi olmayanlardan profesyonel yarışçılara kadar içinde yarış tutkusu olan herkese bu deneyimi yaşatan Intercity Cup yarışlarının 2.ayağı tamamlandı. Geçtiğimiz sene Formula 1 organizasyonuna ev sahipliği yapan, dünyanın sayılı pistlerinden Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen 3 farklı tek marka kupa yarışlarında heyecanın dozu bir an olsun dinmedi.

Intercity Platinum Cup’ ta limitler zorlandı

Sürüş kabiliyeti en üst seviyede olan 9 hızlı pilotun birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiği Intercity Platinum Cup’ta efsanevi Caterham yarış otomobilleri pistteki yerini aldı. 12’şer turdan 2 yarışın gerçekleştiği etkinliğin ilk yarışında birinciliğe uzanan pilot Sinan Çiftçi olurken, ikinci sırayı Selman Ulusoy, üçüncü sırayı ise Tevfik Nasuhioğlu aldı. Rekabetin tüm hızıyla devam ettiği 2.yarışlarda da ilk sırada Sinan Çiftçi yer alırken, Tevfik Nasuhioğlu ikinci, Bahattin Ayan üçüncü oldu.

Amatör pilotluğun bir üst basamağında yer alan Intercity Gold Cup’ta 24 Pilot, Renault Megane araçlarla yarış deneyimini sonuna kadar yaşadı. 8 tur olarak düzenlenen yarışta birincilik Erdem Atlı’nın oldu. Damalı bayrağı ikinci sırada gören Halil Fatih Küçükyılmazolurken, üçüncü sırada ise Barkın Pınar yer aldı.

Intercity Silver Cup’ta kadın yarışçılar da boy gösterdi

Daha önce hiç profesyonel olarak piste çıkmamış motor sporları severler için hazırlanan ve Renault Clio otomobillerle gerçekleştirilen 2021 Intercity Silver Cup’ta 24 pilot kıyasıya yarıştı. Kadınlar kategorisinin de yer aldığı 8 turluk Intercity Silver Cup’ta birinci sıradaReha Aybey yer aldı. İkincilik koltuğunda Murat Halil Özbaş otururken, üçüncü sırayı Burak Güler aldı. Kadınlar kategorisinde ise zirvede Begüm Avdagiç yer alırken, onu takip eden isim Didem Fatinoğlu oldu.

Babalar Günü unutulmadı
Intercity Cup organizasyonunun düzenlendiği 20 Haziran Pazar günü Babalar Günü de olduğu için, yarışlarda baba-oğul olarak yarışan Aydonat Atasever & Sarp Atasever ve Yadel Oskan & Berk Oskan ikililerine hatıra kupası verildi. Baba-Oğul Hatıra Kupaları, Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak tarafından katılımcılara takdim edildi.

Ayrıca, Intercity Silver Cup Pilotu Sait Nezih Özevin’e, yarış esnasında birçok kez kendi pozisyonunu kaybetmek pahasına temastan kaçındığı için Centilmenlik Kupası takdim edildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Intercity Cup yarışları nefesleri kesti için yorumda bulun

    Intercity Cup yarışları nefesleri kesti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Intercity Cup yarışları nefesleri kesti için ilk yorumu yapabilirsin.