İngiltere’de uluslararası öğrenciler Ocak 2024 itibarıyla ailelerini ülkeye getiremeyecek


İngiltere İçişleri Bakanlığı, öğrenci vizesi sahiplerinin ailelerine yönelik vize uygulamasındaki değişikliklere ilişkin açıklama yaptı.


Açıklamaya göre, uluslararası öğrenciler, araştırma programı olarak tanımlanan lisansüstü eğitimlere katılmadıkları sürece bakmakla yükümlü oldukları kişileri yanlarında İngiltere’ye getiremeyecek.


Uluslararası öğrencilerin ileriye dönük plan yapabilmelerine zaman tanımak amacıyla söz konusu değişiklik, Ocak 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek.


“Net göç üzerinde somut etkisi olmasını bekliyoruz”


Açıklamada görüşlerine yer verilen İçişleri Suella Braverman, şu ifadeleri kullandı:


Bu paket, net göçle mücadele konusunda kararlı şekilde hareket etmek ve öğrencilerin İngiltere’ye sağlayabileceği ekonomik faydaları korumak arasında doğru bir denge kuruyor. Net göç üzerinde mümkün olan en kısa sürede etki yaratmak için bu değişiklikleri yapmanın tam zamanı. Bu paketin net göç üzerinde somut bir etkisi olmasını bekliyoruz. Geçici faktörlerin hafifletilmesiyle birlikte ele alındığında, net göçün orta vadede COVID-19 salgını öncesi seviyelere düşmesini bekliyoruz.”

Kaynak: Trt Haber

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • İngiltere’de uluslararası öğrenciler Ocak 2024 itibarıyla ailelerini ülkeye getiremeyecek
  1. İngiltere’de uluslararası öğrenciler Ocak 2024 itibarıyla ailelerini ülkeye getiremeyecek için yorumda bulun

    İngiltere’de uluslararası öğrenciler Ocak 2024 itibarıyla ailelerini ülkeye getiremeyecek için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İngiltere’de uluslararası öğrenciler Ocak 2024 itibarıyla ailelerini ülkeye getiremeyecek için ilk yorumu yapabilirsin.