Identify Türkiye’den KYC’ye hazırlanan sigorta sektörü için yeni çözüm: “Acente Yönetim Platformu”

Dijital dönüşüm, pandeminin de etkisiyle tıpkı perakende veya bankacılıkta olduğu gibi sigorta sektöründe de oyunun kurallarını hızla değiştiriyor. Türkiye’de uzun süredir dijitalleşmenin sunduğu fırsatlardan yararlanmayan ve on yıllardır müşteri tabanından emin olan sigorta sektöründe müşterilerin değişen beklentileri dijitalleşmeyi artık bir zorunluluk haline getiriyor. Sigorta sektörünü dijitalleştirmek için, poliçe sahiplerinin değişen (ve artan) talepleri, ‘Müşteri odaklılık’ açısından sektörde saf verimliliğin yanı sıra, yeniliğin itici gücü olarak karşımıza çıkıyor. Nitekim sektördeki düzenleyici kuruluşlar da sigorta şirketlerinin dijital müşterilerin taleplerine cevap vermelerini kolaylaştırması ve dijitalleşme anlamında yeni bir devir açması için yeni bir regülasyon üzerinde çalışıyor. Yakın zamanda yayınlanması beklenen regülasyonun sektörde temassız şekilde uzaktan müşteri edinimi süreçlerini de kapsaması bekleniyor.

Uzaktan kimlik doğrulama teknolojileri alanında çözümler sunan Identify Türkiye, sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren kurumların yakın zamanda yayınlanması beklenen uzaktan müşteri edinimine yönelik regülasyona uyum sağlamaları için “Acente Yönetim Platformu” üzerinde çalışıyor. Identify Türkiye “Acente Yönetim Platformu”yla sigorta şirketlerine bu regülasyona uyum sağlamalarını ve sigorta sektörünün bel kemiğini oluşturan acentelerin tek bir platformdan yönetilmesini mümkün kılacak. Acentelerin müşteri edinme süreçlerini de dijital hale getiren platformun regülasyonla eş zamanlı olarak sektörün kullanımına sunulması bekleniyor.

“Sigorta sektörü her ne kadar uzaktan müşteri edinimine sıcak baksa da sektörde irili ufaklı pek çok acentenin olması şirketlerin bu regülasyona uyum sağlayıp sağlayamayacakları noktasında soru işaretleri barındırıyor.” diyen Identify Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Ünsal sözlerini şöyle sürdürüyor: “Sigorta sektörü sadece ülkemizde değil dünyada da ciddi bir dijitalleşmeye gereksinim duyuyor. Identify Türkiye olarak özellikle Regtech tecrübemize dayanarak sigorta sektörünün hazırlandığı regülasyona tüm acenteleriyle uyum sağlayabilmeleri için Acente Yönetim Platformu üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge ofisimizde çalışmalarını sürdürdüğümüz Acente Yönetim Platformu’nun sadece Türkiye’de değil tüm dünyadaki sigorta sektörünün dijitalleşmesi noktasında da kritik bir çözüm olacağına inanıyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Identify Türkiye’den KYC’ye hazırlanan sigorta sektörü için yeni çözüm: “Acente Yönetim Platformu”
  1. Identify Türkiye’den KYC’ye hazırlanan sigorta sektörü için yeni çözüm: “Acente Yönetim Platformu” için yorumda bulun

    Identify Türkiye’den KYC’ye hazırlanan sigorta sektörü için yeni çözüm: “Acente Yönetim Platformu” için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Identify Türkiye’den KYC’ye hazırlanan sigorta sektörü için yeni çözüm: “Acente Yönetim Platformu” için ilk yorumu yapabilirsin.