İdea ‘En Büyük Ar-Ge Şirketleri’ listesinde 101’inci sıraya yükseldi

Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri” araştırmasına göre İdea Teknoloji, 17 milyon 333 bin TL harcama ile 63 sıra birden yükselerek, 101’inci sırada yerini aldı.

Satış süreçlerinin daha etkin yönetimini sağlayan çözümler geliştirerek, satış, dağıtım ve FinTek alanında Türkiye ve dünyanın lider firmalarına hizmet veren İdea Teknoloji, En Büyük Ar-Ge Şirketleri listesinde 63 sıra birden yükselerek 101’inci olarak yer aldı. Ekonomi ve İş Dünyası Portalı Turkishtime’ın bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiği “Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması”nda Türkiye’nin Ar-Ge devleri sıralandı. Pandeminin neden olduğu zorlu koşullara rağmen İdea Teknoloji, 2020 yılında Ar-Ge’de alanında istihdam sağlayarak ekibini güçlendirdi. Şirket geçen yıl, Ar-Ge çalışan sayısını 75’e çıkardı. Ar-Ge’ye 17 milyon 333 bin TL’lik harcama gerçekleştiren şirket, bir yıl içinde 12 proje geliştirdi.

Cironun yüzde 28’i Ar-Ge’ye ayrılıyor

İdea Teknoloji Çözümleri olarak 2014 yılı itibariyle Ar-Ge Merkezi olarak faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Genel Müdür Emre İyibilir, “Ciromuzun yüzde 28’ini Ar-Ge‘ye yatırıyor, gelirimizin ise yaklaşık yüzde 50’sini Ar-Ge projelerimizin ticarileşmesiyle elde ediyoruz. Onaylanmış 3 ulusal patenti ve onay sürecinde 2 ulusal ve uluslararası patent başvurumuzla ulusal ve uluslararası firmaların uzun dönemli iş ortağı olmaya devam ediyoruz. Odak alanlarımız olan finansal teknolojiler, satış-dağıtım uygulamaları ve biyoinformatik çerçevesinde Ar-Ge faaliyetleri ve projeler şekilleniyor. Ayrıca, veri madenciliği ve makine öğrenmesine dayalı katma değerli çözümler de sunuyoruz. Ar-Ge projelerimizi, müşterilerimizin gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayacak çözümleri geliştirme hedefiyle tanımlıyoruz. Biz sahadaki ihtiyaçlara çözüm getiren, pratiğe geçirilebilen çözümlerde kullanılabilecek yeni teknolojiler üzerinde çalışmayı seçiyoruz. Her Ar-Ge projesinde alanında uzman akademisyenlerden danışmanlık alarak ilerliyoruz. İdea Teknoloji olarak Ar-Ge faaliyetlerine sürekli yatırım yaparak varolan endüstri standartları yerine yeni standartlar getirmek ve inovatif çözümler geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Katma değerli çözümler geliştiriyor

İdea Teknoloji Çözümleri, Fintek (Finansal Teknolojiler), GİB uygulamaları, e-denetim araçları, makine öğrenmesi, doğal dil işleme ve derin öğrenme gibi yapay zeka teknolojileri kullanılarak finansal analiz, değerlendirme ve karar verme desteği sağlayan katma değerli çözümler geliştirmeye odaklanıyor. Satış-dağıtım uygulamaları tarafında ise saha planlama ve rota optimizasyon çözümleri, bilgisayarla görü alanlarında nesne tanıma, nesne sınıflandırma gibi problemler ve bu tür problemlere modern derin öğrenme tabanlı çözümler geliştirme amaçlı projeler yer alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • İdea ‘En Büyük Ar-Ge Şirketleri’ listesinde 101’inci sıraya yükseldi
  1. İdea ‘En Büyük Ar-Ge Şirketleri’ listesinde 101’inci sıraya yükseldi için yorumda bulun

    İdea ‘En Büyük Ar-Ge Şirketleri’ listesinde 101’inci sıraya yükseldi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İdea ‘En Büyük Ar-Ge Şirketleri’ listesinde 101’inci sıraya yükseldi için ilk yorumu yapabilirsin.