ICF Türkiye’de yeni Başkan Yunus Emre Şentürk

Yunus Emre Şentürk başkanlığında görev yapacak ICF Türkiye’nin yeni Yönetim Kurulu, 2022-2024 döneminde görev yapacak kurullarını, Genel Kurul’da belirledi. Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Beyza Erdem Balcı, Dilek Yunar, Esra Miller, Filiz Demirbağ, Oya Fadıloğlu ve Serdar Samsun. Yeni yönetimde Dilek Yunar’ın Başkan Yardımcısı; Serdar Samsun’un Genel Sekreter; Oya Fadıloğlu’nun Sayman; Esra Miller’in üye işleri ve eğitimden sorumlu YK üyesi; Filiz Demirbağ’ın mesleki iç düzenleme ve etikten sorumlu YK üyesi ve Beyza Erdem Balcı’nın ise, pazarlama, dijital ve sosyal medyadan sorumlu sorumlu YK üyesi olarak görev yapacağı belirtildi. ICF Türkiye Genel Kurulu’nda ayrıca, İlkay Öğrenci, Ayhan Cibelik, Mehmet Demirel, Gülçin Çiğdem Karadeniz, Kamil Murat Özlen, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliğine seçilirken; Tuncel Gülsoy, Ayçin Teker ve Cem Galip Kahveci, Denetim Kurulu Asil Üyesi ve Binnur Kayabey, Sibel Erol ve Burak Güner, Denetim Kurulu Yedek Üyeliğine seçildiler. ICF Türkiye yeni Disiplin Kurulu ise, Narınç Ataman, Tunay İyigün ve Seda Nüfusçu’nun asil ve Şebnem Cen İçöz, Gözde Ağseren Bayır ve Meltem Turhan Yöndem’in yedek üyeliğinden oluştu. Yeni yönetim, “Strateji Evi” olarak adlandırdığı temel dokümanda, Manifesto 4D, Dijitalleşme, Operasyonel Mükemmeliyet ve Koçluk Mesleğinin Gelişimi gibi olguları stratejik başlıklar olarak belirledi.

Koçluk mesleğinin global lider kuruluşu ICF’nin (Uluslararası Koçluk Federasyonu) ülkemizdeki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye, 2022-2024 döneminde görev yapacak Yönetim, Denetim ve Disiplin kurulları üyelerini belirledi.

Bir önceki ICF Türkiye yönetiminde, yeni medya ve dijitalleşmeden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Yunus Emre Şentürk başkanlığında görev yapacak yeni Yönetim Kurulu (YK) şu isimlerden oluştu: Beyza Erdem Balcı, Dilek Yunar, Esra Miller, Filiz Demirbağ, Oya Fadıloğlu ve Serdar Samsun. Yeni yönetimde, Dilek Yunar’ın Başkan Yardımcısı; Serdar Samsun’un Genel Sekreter; Oya Fadıloğlu’nun Sayman; Esra Miller’in üye işleri ve eğitimden sorumlu YK üyesi; Filiz Demirbağ’ın mesleki iç düzenleme ve etikten sorumlu YK üyesi ve Beyza Erdem Balcı’nın ise, pazarlama, dijital ve sosyal medyadan sorumlu YK üyesi olarak görev yapacağı belirtildi.

Yunus Emre Şentürk: “Sosyal sorumluluk projeleri ve koçluk mesleğinin itibarı konusunda başarı çıtasını daha da yukarılara çekeceğiz.”

Eski yönetimde, Başkan Nuray Akmeriç ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, özellikle pandemi sürecine adaptasyon, Dönüştüren Koçluk Hikayeleri, Çarşamba Buluşmaları gibi dijital etkinlikler ve Koçluk Konferansı ile Koçluk Haftası gibi önemli geleneksel etkinliklerde üstlendiği aktif rolle dikkat çeken Yunus Emre Şentürk, yeni dönemle ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi: “8 yıldır ICF Türkiye yönetimlerinde görev alıyorum ve birçok meslektaşımla çalışma fırsatı buldum. ICF Türkiye Başkanlık bayrağını, Nuray Akmeriç gibi çok önemli bir profesyonel ve koçtan alıyorum ve işimin bu anlamda zor olduğunun farkındayım. Ama kendisinin vizyonundan 2 yıl boyunca çok faydalandım. Kendisine ICF Türkiye’de çıtayı yükselttiği için çok teşekkür ediyoruz. İnsanlığın ortalama 100 yılda bir yaşadığı pandemi süreçleri, insanlığı yeni koşullara taşımıştır her zaman için ve eski döneme dönüş olmamıştır. Yine böyle olacağını düşünüyorum ve daha önce başlayan dijitalleşme sürecine büyük bir ivme kazandırdı Covid-19 ve pandemi. Her olumsuzluk içinde fırsatlar da taşımaktadır; profesyonel bir koç olarak bunu deneyimlerimden çok iyi biliyorum. Artık uzaktan çalışma yöntemi baskın çalışma yöntemi olacaktır; en azından hibrit çalışma yöntemini, uzaktan çalışmaya en uzak sektörler bile kullanacaktır. 2020-2022 döneminde başarılı ve hızlı bir şekilde oturttuğumuz webinarlarımıza aynı şekilde devam edeceğiz. ICF olarak en temel misyonlarımızdan birisi, o alanın en etkili STK’larıyla iş birliğine girerek sosyal fayda üretmektir. Yıllara dayanan bir devamlılığımız var ve bu misyonumuzda çıtayı çok daha yukarılara taşıyacağız. Bir diğer temel misyonumuz ise, her meslek örgütü gibi meslektaşlarımızın ve mesleğimizin hakları ve itibarını yükseltmektir. Bu konuda uygulamaya hazır çok gerçekçi bir planlama yaptık. Hem fiziki hem de konvansiyonel ve sosyal medya açısından, ulaştığımız başarı düzeyini çok daha yukarılara çekeceğimiz bir 2 yıl bizi bekliyor. Şu anda Ege, İç Anadolu, Çukurova ve Antalya temsilciliklerimiz var ve yerel STK ve mesleki örgütlerle çok başarılı projeler hayata geçiriyorlar. Bu temsilciliklere, Karadeniz Bölgemiz başta olmak üzere yenilerini ekleyeceğiz.”

Manifesto 4D, Dijitalleşme, Operasyonel Mükemmeliyet ve Koçluk Mesleğinin Gelişimi stratejik başlıklar

2022-2024 Yönetim Dönemi Yönetim Kurulu olarak, kurumsal değerleri çerçevesinde, Manifesto 4D (Dayanışma-Dayanıklılık-Denge-Dönüşüm), Dijitalleşme, Operasyonel Mükemmeliyet ve Koçluk Mesleğinin Gelişimi gibi stratejik konuları odağa alarak, çıtayı daha da yukarıya çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Şentürk, sözlerini şöyle tamamladı “Bu çerçevede, yetkinlikleri ve etki alanı her geçen gün daha da genişleyen koçluk mesleği ve organizasyonumuzu geliştirirken; tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki 2 yılın tüm stratejik planlamasını, ‘Strateji Evi’ adını verdiğimiz temel dokümanımızda ayrıntılı bir şekilde hazırladık. Bildiğiniz gibi, ICF Türkiye olarak, koçluk mesleğinin global lider kuruluşu ICF’nin (Uluslararası Koçluk Federasyonu) ülkemizdeki tek yetkili temsilcisiyiz ve ülkemizde koçluk mesleğinin çok daha bilinir ve itibarlı hale gelmesi, bizlerin, yani koçların çok daha etkin faaliyet göstermesiyle mümkün. Bu konuda, ICF Türkiye üyeliğinin ve bu alanda yürüttüğümüz sosyal fayda projelerinde gönüllü görev almanın; başka bir ifadeyle kurumsal dayanışmanın eşsiz kıymetini uzun yıllara yayılan tecrübemle çok iyi biliyorum. Ülkemizde profesyonel koç olarak hizmet veren tüm dostlarımı ICF Türkiye üyesi olmaya, başka bir ifadeyle mesleki sorumluluk almaya davet ediyorum. Bu konuda bir de müjdem var: Yaşanan zorlu dönem nedeniyle, bir önceki yönetimin gündeme getirdiği, 2 yıllık süre boyunca yüzde 50 indirim kararı Genel Kurulumuzda kabul edildi. Elbette mesleki itibar açısından bir diğer hayati konu ise ICF unvanlı koçluktur. Son dönemlerde yaptığımız global ve ulusal araştırmalarda, koçluk mesleğinin önündeki en büyük engellerden birisinin unvansız koçlar olduğu ortaya çıktı. Ama zaten tüm koçlar bunu kişisel deneyimlerinden biliyorlardır. Yeni dönemde bu konuya da özel bir ağırlık vereceğiz.”

Tüm kurullarda çok önemli isimler var

ICF Türkiye Genel Kurulu’nda ayrıca, İlkay Öğrenci, Ayhan Cibelik, Mehmet Demirel, Gülçin Çiğdem Karadeniz, Kamil Murat Özlen, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliğine seçilirken; Tuncel Gülsoy, Ayçin Teker ve Cem Galip Kahveci, Denetim Kurulu Asil Üyesi ve Binnur Kayabey, Sibel Erol ve Burak Güner, Denetim Kurulu Yedek Üyeliğine seçildiler. ICF Türkiye yeni Disiplin Kurulu ise, Narınç Ataman, Tunay İyigün ve Seda Nüfusçu’nun asil ve Şebnem Cen İçöz, Gözde Ağseren Bayır ve Meltem Turhan Yöndem’in yedek üyeliğinden oluştu.

ICF Türkiye, 2022-2024

Başkan – Yunus Emre Şentürk

Başkan Yardımcısı – Dilek Yunar

Genel Sekreter – Serdar Samsun

Sayman – Oya Fadıloğlu

Üye İşleri ve Eğitim YK Üyesi- Esra Miller

İç Düzenleme ve Etik YK Üyesi-Filiz Demirbağ

Pazarlama, dijital ve sosyal medya YK Üyesi Beyza Erdem Balcı

YK Yedek Üyeleri – İlkay Öğrenci, Ayhan Cibelik, Mehmet Demirel,

Gülçin Çiğdem Karadeniz, Kamil Murat Özlen

Denetim Kurulu – Tuncel Gülsoy, Ayçin Teker ve Cem Galip Kahveci

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri – Binnur Kayabey, Sibel Erol ve Burak Güner

Disiplin Kurulu – Narınç Ataman, Tunay İyigün ve Seda Nüfusçu

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri – Şebnem Cen İçöz,

Gözde Ağseren Bayır ve Meltem Turhan Yöndem

ICF Türkiye’de, pandemi koşullarında başarıyla gerçekleştirilen online etkinlikler, ICF Türkiye üyesi koçların gönüllü katılımlarıyla hayata geçen sosyal sorumluluk projeleri ve koçluğun itibarına yönelik mesleki faaliyetler; genç ve enerjik ama tecrübeli yeni yönetim sayesinde, çarpan etkisiyle devam edeceğe benziyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. ICF Türkiye’de yeni Başkan Yunus Emre Şentürk için yorumda bulun

    ICF Türkiye’de yeni Başkan Yunus Emre Şentürk için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ICF Türkiye’de yeni Başkan Yunus Emre Şentürk için ilk yorumu yapabilirsin.