Hüseyin Baş: Güncelleme gerek !

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş; Telefonlarınızdaki uygulamalar en genç ayda bir güncelleme uyarısı verir. Yahu 20 seneden beri size güncelleme uyarısı yapılıyor, siz hepsinde ‘daha sonra anımsat’ diyorsunuz. İstiyorsunuz ki illa telefonun şarjı bitsin. Değişmenin vakti geldi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin Şanlıurfa il kongresine katıldı.

Muzaffer Yağmur’un il başkanı seçildiği kongrede konuşan BTP lideri gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

İstanbul’da düzenlenen gençlik şöleninde söylediği şarkının büyük yankı bulmasına değinen Hüseyin Baş, “Türkiye’de baya bir insan beni sahne şovumla tanıdı. Zannediyorlar ki ben şarkıcıyım. Ben şarkıcı değilim, ama yapabilirim. Ben siyasetçiyim. Ben bu ülkenin dış politikasını çözebilecek siyasetçiyim. Ben bu ülkenin ekonomisini çözebilecek siyasetçiyim. Ben bu ülkedeki adaleti çözebilecek siyasetçiyim. Ben bu ülkedeki hukuk düzenini oturtabilecek siyasetçiyim. Ben bu ülkede sizin yaşadığınız ne sorun varsa, o sorunu çözebilecek bir siyasetçiyim. Size şunun sözünü veriyorum; Ben bu ülkenin bir kuruşuna ve bir karışına zarar verdirtmem. Ben bu ülkede bu gençlerin geleceğini kendi evlatlarımın geleceği gibi görür organize ederim. Devlet bu değil mi? İşte bunu yapan bir siyaset ve ben hakikaten size hizmet ederim çünkü benim hem atama, hem babama bir sözüm var. Ben bunu yaparım” dedi.

“Arayı bulacağız derken arada kaynamayalım”

Konuşmasında Ukrayna krizine de değinen BTP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arabuluculuk teklifine ilişkin şunları söyledi; “Şimdi, Rusya- Ukrayna meselesi var. Bizimkiler çıkmış, ‘Arabulucu olacağız’ diyor. Arabulucu olmak iyi hoş da arada kalmak iyi bir şey değil. Arayı bulacağız derken arada kaynamayalım. Kavgalarda en çok dayağı aradaki yer”

“Buğdayı ithal edersen elbette ekmek pahalı olur”

Rusya ve Ukrayna’nın dünyanın önde gelen buğday üreticileri ve ihracatçıları olduğunu ifade eden Hüseyin Baş, “Bunlar en büyük ihracatı yapan ülkeler. Bu kriz sürecinde biz buğday fiyatlarının yine yükseldiğini görüyoruz, daha da yükseldiğini göreceğiz. Benim gözümde tarım hiçbir zaman ticari bir sektör olmamıştır. Tarım devletler için her zaman için stratejik bir sektördür. Bunun ne kadar önemli olduğunun çok kısa bir zaman sonra tekrar farkına varacağız. Biz ‘ekmek şu kadar lira oldu’ diye oturup ağlıyoruz. Kardeşim sen buğdayı bile ithal edersen elbette ki senin ekmeğin pahalı olur. Şimdi parası olmayan makarna yer değil mi. Makarna da yiyemeyecek” dedi.

FETÖ’ye sahip çıkan Mehmet Öz’ün THY reklamında oynatılması

Konuşmasında, “THY’yi satacaklar. THY’yi satmadan önce kendi uçak filonu satacaksın. Öyle milletin şirketini satarak olmaz” ifadelerini de kullanan BTP lideri Baş, THY reklamında oynatılan Dr. Mehmet Öz’ün FETÖ elebaşına destek veren açıklamalarını hatırlattı ve iktidara yine mi kandırıldınız sorunu sordu.

Hüseyin Baş şunları söyledi; “Kim bu adam, ABD’de yaşayan Dr. Mehmet Öz. Kim oynattı bunu reklamında, THY. Aynı Mehmet Öz bundan 3 gün önce çıktı, ‘Fethullah Gülen’in darbeci olduğunu iddia etmek yanlıştır’ dedi. Bu adam bırak THY, tuvalet kâğıdı reklamında oynasaydı sizin evlerinizden o tuvalet kağıdını toplatırlardı. Şimdi ne oldu, yine mi kandırıldınız? Bu iktidarın en büyük problemi güçlü bir iktidarı olmaması. Devamlı kandırılıyor, bu kadar olur mu yahu! Senin kandırıldığına üç yaşındaki çocuk kanmaz kardeşim. Senin hiç mi hesabın, hiç mi muhaseben yok? Demek ki buradan ne anlıyoruz, artık bir şeyleri değiştirmenin vakti geldi. Şimdi hepinizin elinde birer akıllı telefon var. Telefonlarınızda uygulamalar var. Bu uygulamalar en genç ayda bir güncelleme uyarısı verir. Yahu 20 seneden beri size güncelleme uyarısı yapılıyor, siz hepsinde ‘daha sonra anımsat’ diyorsunuz. İstiyorsunuz ki illa telefonun şarjı bitsin. Değişmenin vakti geldi.”

Bakan Nebati’ye hodri meydan!

20 Aralık gecesi yapılan dolar operasyonuna ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kendisine verdiği cevabı da hatırlatan BTP lideri, “Bakan çıktı bana cevap verdi. Sayın Bakan, ‘birisi çıkmış demiş ki 40 milyar dolar olmadan bu iş olmaz, bu kadar büyük paraya ne ihtiyaç var’ diye bana cevap verdi. Şimdi bakana söylüyorum, ‘Ey bakan, madem bir gecede 1 milyar dolar satıldı diyerek doları o kadar düşürdün. Aklın yok mu, sat bir 1 milyar dolar daha bir daha düşsün hadi! 3 daha sat, 5 daha sat… Para mı senin için! Sat da düşsün, niye yapamıyorsun? Paran mı bitti? Demek ki bu işler öyle 3 lira ile 5 lira ile olmuyor. Olsaydı yine düşerdi, satar satar indirirdin. Peki dolar bizim için niye bu kadar önemli? Her şeyimiz ithal de ondan. Böyle bir ortamdayız” şeklinde konuştu.

“Elektrik işletmelerini belediyelere verin”

İktidar tarafından muhalefet belediyelerine yapılan ‘suda indirim yapın’ baskısına dikkat çeken Hüseyin Baş, “Çıkmışlar ‘Belediyeler suda indirim yapsın’ diyorlar. Bir teklifte bulunacağım, ‘elektrik işletmelerini belediyelere verin, bakın bakayım ona indirim yapıyorlar mı yapmıyorlar mı! Niye suyla uğraşıyorsun?” dedi.

Hükümetten gelen, ‘elektriği devlet olarak sübvanse ediyoruz’ açıklamalarına da cevap veren Hüseyin Baş şöyle konuştu; “Benim için sübvanse yapma, ver bana paramı ben idaremi, muhasebemi yaparım. Niye sende duruyor para? Demek ki başka bir şeyler dönüyor, bu kadar basit. Bilmiyorum artık beşli çete mi, onlu çete mi, peçete mi?”

“Atatürk sayesinde Suriye’den farklıyız”

Konuşmasında Suriyeliler meselesine de giren Hüseyin Baş, “Her yer Suriyeli mülteci. Niye, o ülke paramparça ama biz değiliz? Çünkü bu ülkede bir Atatürk farkı var. Atatürk bize bir Cumhuriyet bıraktı, demokrasi bıraktı, tek bilek tek yürek bir millet yaptı bizi. Millet olma bilincimizi müdafaa ve muhafaza ettiğimiz sürece hiç kimse bizi parçalayamayacak ama biz bunu unutursak, birbirimizle kavgaya dalarsak hiç kuşkunuz olmasın en fazla 15 sene sonra Suriye ne yaşadıysa aynısını belki siz yaşamazsınız ama sizin çocuklarınız yaşar. İşte bütün bunların önüne geçmek istiyorsak bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, yarınımızı düşüneceğiz. Ben 2090’da ülke nasıl olacak diyorum, bunların derdi ülkeyi 1990’ya götürmek. Arada yüz yıl var, bunu göremiyor musunuz? O yüzden Hüseyin Baş diyeceksiniz, o yüzden Bağımsız Türkiye Partisi diyeceksiniz ve hep birlikte bu ülkeyi Atatürk’ün de hedef gösterdiği gibi muasır medeniyetler seviyesine hatta daha ilerisine hep birlikte taşıyacağız” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Hüseyin Baş: Güncelleme gerek ! için yorumda bulun

    Hüseyin Baş: Güncelleme gerek ! için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Hüseyin Baş: Güncelleme gerek ! için ilk yorumu yapabilirsin.