Heykelde Yeni Keşifler Sergisi Ziyaretçilere Açıldı

Türkiye’nin 49 yıllık en köklü sanat ve kültür dergisi Milliyet Sanat’ın, heykel sanatının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği
“II. Heykelde Yeni Keşifler” yarışmasında seçici kurulun belirlediği 10 eser, Kemer Country’de yapılan özel açılış etkinliği ile sanatseverle buluştu. Bu sene Mesa Holding’in sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada heykel sanatına gönül veren sanatçıların eserleri ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Açılış töreninde aynı zamanda sergide yer alan sanatçılardan biri de yurt dışı eğitim ödülünün sahibi oldu.

Türkiye’nin en köklü kültür sanat yayını olan Milliyet Sanat’ın yetenekli sanatçıları desteklemek amacıyla hayata geçirdiği “Heykelde Yeni Keşifler” yarışmasının sonucunda dereceye giren eserler özel bir sergi ile sanatseverlerle buluştu. Ece Üner’in sunumuyla gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Milliyet Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz yaptı. Aygündüz, “Heykelde Yeni Keşifler Projesi ile, eserlerini sergileme fırsatı bulamayan yetenekli sanatçıların görünürlüğünü artırmayı ve heykel sanatına gönül verenleri teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bu sene ikinci kez böylesine güzel bir işe imza attığımız için çok mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Filiz Aygündüz’ün ardından yarışmanın bu seneki sponsorluğunu üstlenen Mesa Mesken’in Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu sözü devraldı. Boysanoğlu “Mesa Holding olarak bu sene 52. Yaşımızı kutluyoruz. 1969 yılından bu yana sanatı, sanatçıyı desteklemeye çalıştık. Kurulacak Mesa Vakfı’mız ile sanat desteğimizi artırarak devam ettireceğiz. Bu nedenle Heykelde Yeni Keşifler yarışmasının bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Yarışmada dereceye giren eserler 27 Kasım’da Cemil Molla Köşkü’nde özel bir davet ile sergilenecek’ dedi.

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından eserleri sergilenen sanatçılara plaketleri takdim edildi. Heykelde Yeni Keşifler Seçici Kurul Üyesi Seçkin Pirim, “İsimsiz” adlı eseri ile Burak Ayazoğlu’na; Milliyet Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz, “Kabuk” adlı eseri ile Eda İlbeyci ve “Hep Birlikte” adlı eseri ile Funda Çetgin’e; Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, “World Wide Web” adlı eseri ile Güliclal Öner Yıldız’a; Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Oktay, “Davet” adlı eseri ile Güngör Yüksel ve “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar III” adlı eseri ile Koray Bıyıklı’ya ; Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Demirören, “Omurga” adlı eseri ile Muzaffer Tuncer ve “Güzel avrat otu ile oto portre” adlı eseri ile Sesil Beatris Kalaycıyan’a; Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören ise “d=c+v+s” adlı eseri ile Şirvan Güngörmez’e plaketlerini takdim etti.

Yurtdışı atölye eğitimi ödülünü kazanan sanatçı ise Burak Ayazoğlu oldu ve ödülünü Revna Demirören’in elinden aldı.

Plaket töreninin ardından, Heykelde Yeni Keşifler yarışmasının seçici kurul üyeleri Sabiha Kurtulmuş ve Seçkin Pirim tarafından dereceye giren eserlerin hikayeleri sergiye gelen konuklarla paylaşılarak satışa sunuldu.

24 Kasım tarihine kadar devam edecek olan sergi Kemer Country ev sahipliğinde ziyaretçiler ile buluşacak. Birbirinden başarılı eserleri bir araya getiren bu özel güne sanat ve cemiyet hayatından bir çok önemli isim katıldı.

Heykelde Yeni Keşifler Seçiçi Kurul Üyeleri: Aslı Sümer, Derya Yücel, Ebru Özdemir, Fabio Antinori Lattanzi, Filiz Aygündüz, Melike Bayık, Meltem Demirören Oktay, Prof. Neslihan Pala, Sabiha Kurtulmuş, Seçkin Pirim ve Sinem Konu Keskinok.

24 Kasım tarihine kadar Kemer Country’de sergilenen eserler ve sanatçıları;

“İsimsiz” adlı eseri ile Burak Ayazoğlu

“Kabuk” adlı eseri ile Eda İlbeyci

“Hep Birlikte” adlı eseri ile Funda Çetgin

“World Wide Web” adlı eseri ile Güliclal Öner Yıldız

“Davet” adlı eseri ileGüngör Yüksel

“Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” IIIadlı eseri ileKoray Bıyıklı

“Omurga” adlı eseri ile Muzaffer Tuncer

“Grotesk Palyaço” adlı eseri ile Özgür Ballı

“Güzel avrat otu ile oto portre” adlı eseri ile Sesil Beatris Kalaycıyan

“d=c+v+s” adlı eseri ile Şirvan Güngörmez

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Heykelde Yeni Keşifler Sergisi Ziyaretçilere Açıldı için yorumda bulun

    Heykelde Yeni Keşifler Sergisi Ziyaretçilere Açıldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Heykelde Yeni Keşifler Sergisi Ziyaretçilere Açıldı için ilk yorumu yapabilirsin.