Hepsiburada’dan ‘11 Şubat Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’ne Özel Program

Türkiye’nin Hepsiburada’sı, topluma değer katma misyonuyla sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Hepsiburada, 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’nde Bilim Virüsü sosyal girişimiyle iş birliğine giderek bilimsel düşünce eğitimleri içeren 2 günlük program başlatıyor.

Program, 12 Şubat Cumartesi günü bilim dünyasına ilk adımını 15 yaşında atan Belfu Berkol’un balkabağı kabuklarından ilaç kapsüllerinin hammaddesi olarak kullanılabilecek biyoplastik üretme hikayesini anlatacağı söyleşiyle başlayacak. Ardından eğitmen Tuğba Çanşalı rehberliğinde ‘Yaratıcılık ve Hayal Gücü Atölyesi’nde” hayal ve yaratıcılığın bağı keşfedilecek.

13 Şubat Pazar günü eğitmen Ömer Can Ünüvar’ın gerçekleştireceği ‘Bilim Her Yerde’ atölyesinde bilimin dünyayı nasıl değiştirdiği incelenecek.

Program, lise ve üniversiteli kadın ve kız çocuklarının katılacağı workshopların ardından, tüm lise ve üniversiteli öğrencilerin katılımına açık olacak Gozen Institute’un kurucusu ekogirişimci “Ece Gözen İlham Buluşması” ile sonlanacak. Bilim Virüsü kurucusu Şule Yücebıyık moderatörlüğünde gerçekleşecek online buluşmada Ece Gözen, bilimi merkezine alan Gozen Institute ile sürdürdüğü ilham verici yolculuğunu paylaşacak.

Sınırlı sayıda katılımın olacağı programa Bilim Virüsü’nün sosyal medya hesaplarından paylaşılacak linkler üzerinden 11 Şubat saat 17:00’ye kadar başvuru yapılabilecek. Etkinliklere tam katılım gösterenler katılım belgesi ve Hepsiburada’dan kitap hediyesi almaya hak kazanacak.

Program Detayı

12 Şubat Cumartesi / 16.30 – 17.00

Belfu Berkol – Bilim Hayal Etmekle Başlar

12 Şubat Cumartesi / 17.00 – 19.00

Yaratıcılık ve Hayal Gücü – Tuğba Çanşalı

13 Şubat Pazar / 14.00 – 15.30

Bilim Her Yerde – Ömer Can Ünüvar

13 Şubat Pazar / 18.00 – 19.00

Ece Gözen – İlham Buluşması

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Hepsiburada’dan ‘11 Şubat Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’ne Özel Program
  1. Hepsiburada’dan ‘11 Şubat Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’ne Özel Program için yorumda bulun

    Hepsiburada’dan ‘11 Şubat Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’ne Özel Program için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Hepsiburada’dan ‘11 Şubat Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’ne Özel Program için ilk yorumu yapabilirsin.