Güney Çin Üniversitesinden Yeni Gelişme: Nüklit Maddeler Üzerine Ar-Ge Çalışmaları

Geliştirilen Yöntem ve Potansiyel Uygulama Alanları

Güney Çin Üniversitesi araştırmacıları, nadir toprak minarelerinden belirli atom altı proton ve nötron içeren nüklit maddeleri çıkarmayı başardı. Yüksek saflıkta elde ettikleri kurşun-212 ve bizmut-212 nüklit maddelerinin, meme, pankreas ve prostat kanserleri gibi çeşitli kanser türleri için geliştirilen “hedefe yönelik alfa radyonüklid tedavisinde” (TAT) etkili olabileceği belirtildi.

Yeni Yöntemin Avantajları

Araştırmacılar, geliştirdikleri yöntemin, nüklitleri halojenür ortamda ayırmak için etkili ve düşük maliyetli olduğunu vurguladı. Bu yöntemde kullanılan “silika destekli anyon reçinesi” sayesinde, geleneksel reçinelere kıyasla 6 kat daha hızlı bir adsorpsiyon sağlanabiliyor. Ayrıca, kısa ömürlü nüklitlerin izole edilmesinde de önemli etkileri olduğu belirtildi.

Önemli Bir Adım: Kendi Kendine Yeterlilik ve Tıbbi Nüklit Üretimi

Araştırmacılar, bu gelişmenin Çin’de kritik tıbbi nüklitlerin üretiminde “kendi kendine yeterliliğin sağlanması” açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Kurşun-212 ve bizmut-212’nin yanı sıra radyum-228, toryum-228 ve radyum-224 gibi nüklitlerin ayrıştırılması üzerinde de çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bu çalışmalar, kanser tedavisi gibi önemli tıbbi alanlarda kullanılabilecek nüklit maddelerin üretiminde önemli bir adımı temsil ediyor. Güney Çin Üniversitesi araştırmacılarının geliştirdiği yeni yöntem, gelecekte tıbbi alanda yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine de kapı aralayabilir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • Güney Çin Üniversitesinden Yeni Gelişme: Nüklit Maddeler Üzerine Ar-Ge Çalışmaları
  1. Güney Çin Üniversitesinden Yeni Gelişme: Nüklit Maddeler Üzerine Ar-Ge Çalışmaları için yorumda bulun

    Güney Çin Üniversitesinden Yeni Gelişme: Nüklit Maddeler Üzerine Ar-Ge Çalışmaları için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Güney Çin Üniversitesinden Yeni Gelişme: Nüklit Maddeler Üzerine Ar-Ge Çalışmaları için ilk yorumu yapabilirsin.