GoDaddy, girişimcilerin yaz aylarında işlerini büyütmelerine yardımcı olacak dijital ipuçları paylaştı

İnternet trafiği ve online alışveriş harcamalarındaki artışa dikkat çeken GoDaddy, dijital faaliyetlerin, tanıtım çalışmalarına dahil edilmesinin küçük işletme sahipleri ve girişimciler için faydalı olabileceğini belirtti.

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy (NYSE: GDDY), girişimcilerin ve küçük işletme sahiplerinin yaz aylarında işlerini büyütmelerine yardımcı olacak dijital ipuçları paylaştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu verilerine göre 2020 yılında Türkiye’nin toplam genişbant internet trafiği yüzde 58 arttı. Online alışveriş harcamaları ise 2020 yaz aylarında önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 122 büyüdü. Bu trendlerin 2021 yılında da devam etmesi beklendiğinden, GoDaddy, küçük işletme sahiplerinin ve girişimcilerin tanıtım ve iletişim çalışmalarına dijital faaliyetleri de entegre etmelerinin onlara fayda sağlayabileceğini belirtti.

GoDaddy Türkiye ve MENA Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Faaliyet gösterdikleri sektöre bağlı olarak, bazı küçük işletme sahiplerinin ve girişimcilerin işleri yaz aylarında biraz yavaşlayabilir. Türkiye’nin pandemi nedeniyle alınan tedbirleri bu yaz gevşetmesi daha fazla insanın tatil için seyahat edebileceği anlamına geliyor ve daha fazla insana oldukları yerde ulaşmak için kullanılabilecek bazı basit ama etkili dijital faaliyetler bulunuyor. Yılın geri kalanında müşteri tabanlarını büyütmeyi hedefleyen ya da sonbaharda daha güçlü bir şekilde geri dönmenin yollarını arayan küçük işletme sahipleri ve girişimciler için işlerini online olarak tanıtmak işlerini iyileştirmelerine ve büyümelerine yardımcı olabilir.”

GoDaddy’nin küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin yaz aylarında işlerini büyütmelerine yardımcı olmak için önerdiği dijital faaliyetler şöyle:

Online varlığınızı gözden geçirin

Türkiye nüfusunun yüzde 72’si internet kullanıcısı ve bunların yüzde 94’ü mobil internet kullanıyor. Küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin, insanlara bulundukları yerde ulaşabilmeleri için online bir varlığa sahip olmaları önemli. Henüz bir web siteniz yoksa işletmeniz için profesyonel görünümlü, tam donanımlı ve mobil uyumlu bir web sitesi kurmanıza imkan sağlayan GoDaddy Hazır Web Sitesi gibi kullanımı kolay, online bir araçla kolayca bir web sitesi kurabilirsiniz. Ayrıca bu araç ile web sitenizin sektörünüzdeki diğerlerine kıyasla nasıl performans gösterdiğini anlamak için veri tabanlı bilgileri görüntüleyebilir ve sosyal profillerinizi tek bir platform üzerinden yönetebilirsiniz. Halihazırda bir web siteniz varsa, genel işletme hedeflerinizi desteklediğinden emin olmak için sitenizin işlevlerini gözden geçirmeyi düşünebilirsiniz. İnsanlar ürünlerinizi veya hizmetlerinizi arattıklarında web sitenizi bulabiliyor mu? Web sitenizde buldukları bilgileri kullanarak sizinle iletişim kuruyorlar mı? Sitenize online mağaza özelliği eklemenin işletmenize bir faydası olur mu? Bu tür sorulara verdiğiniz cevaplara bağlı olarak, bu yaz arama motoru optimizasyonuna yatırım yapabilir veya web sitenizin içeriklerini güncellemeye odaklanabilirsiniz. Belki de GoDaddy WordPress E-ticaret Hosting gibi bir çözümle e-ticarete atılabilirsiniz.

Potansiyel müşteri oluşturma stratejinizi gözden geçirin

İşletmeniz için bir online varlığa sahip olmak, potansiyel müşteri oluşturmak için de dijital faaliyetlerden yararlanabileceğiniz anlamına geliyor. E-posta pazarlama da bunlardan biri. Web sitenize bir kayıt formu ekleyerek e-posta listenizi oluşturmaya başlayabilir ve GoDaddy E-posta Pazarlama gibi bir araçla kolayca e-bültenler oluşturarak listenizle paylaşabilirsiniz. Bu bültenlerde, müşterilerinizle bağlantıda kalmanıza yardımcı olmak için işinizle ilgili son güncellemelere, ürünleriniz ve/veya hizmetlerinizle ilgili eğitim içeriklerine, sunduğunuz kampanyalar veya indirimlerle ilgili duyurulara yer verebilirsiniz. Göz önünde bulundurmanız gereken başka bir unsur ise online reklamlar. GoDaddy Hazır Web Sitesi ve GoDaddy WordPress Hosting gibi çoğu web sitesi platformu, kullanıcıların web sitelerini sosyal hesaplarına ve Google profillerine bağlamalarını kolaylaştırıyor. Sosyal medya reklamları ve Google reklamları, web sitenize daha fazla trafik çekmeye yardımcı olarak daha fazla potansiyel müşteri kazanmanızı sağlayabilir.

Önceden plan yapın

Her şey her gün değişiyor gibi görünse de aynı kalan şeyler de var, bu nedenle önceden plan yapmak işletmeniz için faydalı olabilir. Örneğin bu yaz kısa vadede Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Kurban Bayramı ve Zafer Bayramı gibi özel günler bulunuyor. Bu zamanlara yönelik kampanyalar, indirimler, promosyon kuponları veya özel mesajlar oluşturmanın sizin için yararlı olup olmayacağını düşünün. Dijital kanallarda entegre bir pazarlama kampanyası yürütmenin küçük işletmeniz için faydalı olacağına karar verirseniz, GoDaddy Dijital Pazarlama Paketi gibi bir araçla web sitenizi, sosyal medya hesaplarınızı ve e-posta pazarlama faaliyetlerinizi birlikte kolayca oluşturabilir, yönetebilir ve takip edebilirsiniz.

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Hazır Web Sitesi’nin yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor.

Küçük işletme sahipleri ve girişimciler pandemi sürecinde “yeni normal”e alışmaya çalışırken GoDaddy telefon ve canlı sohbet üzerinden Destek Ekibi ile kişisel destek sunmaya devam ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • GoDaddy, girişimcilerin yaz aylarında işlerini büyütmelerine yardımcı olacak dijital ipuçları paylaştı
  1. GoDaddy, girişimcilerin yaz aylarında işlerini büyütmelerine yardımcı olacak dijital ipuçları paylaştı için yorumda bulun

    GoDaddy, girişimcilerin yaz aylarında işlerini büyütmelerine yardımcı olacak dijital ipuçları paylaştı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak GoDaddy, girişimcilerin yaz aylarında işlerini büyütmelerine yardımcı olacak dijital ipuçları paylaştı için ilk yorumu yapabilirsin.