Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Trabzon Şubesi açıldı

İnsana, topluma, çevreye ve temel değerlere duyarlı girişimciler yetiştirerek, geliştirdiği sürdürülebilir iş modelleri ve fırsatları ile paydaşlarına katma değer sunma ve ülkesinde öncü bir organizasyon olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), Trabzon Şubesi açıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Girişimci İşadamları Vakfı Genel Başkanı Mehmet Koç yaptıkları açılış konuşmalarında girişimciliğin önemine vurgu yaptı.

Girişimcilik ekosistemine sunduğu katkıları Türkiye’nin her şehrine yaymak için çalışan Girişimci İşadamları Vakfı’nın (GİV) Trabzon Şubesi bugün açıldı. Radisson Blu Hotel’de gerçekleşen açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Girişimci İşadamları Vakfı Mehmet Koç, derneğin yönetim kurulu üyeleri, Girişimci İşadamları Vakfı Trabzon Şube Başkanı Hasan Dilekoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Girişimci İşadamları Vakfı Genel Başkanı Mehmet Koç, açılışta yaptığı konuşmada “Girişimci İşadamları Vakfı olarak girişimciliği ülkemizin geneline yaymak için farklı şehirlerde şubeleşme stratejimiz doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Girişimciliği yaymaktan keyif almaya başlarsanız, eğitim verip desteklediğiniz gençler birer ikişer iş sahibi olduğunda hedefleriniz de farklılaşıyor. İstiyorsunuz ki bu girişimciler ‘Ben Girişimci İşadamları Vakfına gittim, orada bilgi edindim iş kurup geliştirdim ve şimdi bu yapıya destek vereceğim’ diyebilsinler. Biz girişimciliği topluma böyle kazandırmak istiyoruz. Trabzon ile birlikte 9’uncu şubemizi açmış olduk. Trabzon’u doğru bir yer olarak görüyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin başkenti burasıdır. Trabzon tarihte de her zaman başkentti. İstanbul fethedildikten sonra Trabzon fethedildi. Biz Trabzon’a gelmekte geç kalmışız. Buranın havası ve suyu insanları girişimci yapıyor. Girişimciliği biz buradan Türkiye’ye yayalım istiyoruz” dedi.

“Girişimcilerin en büyük problemi bankadan fon almak”

Girişimcilerin en büyük probleminin kendilerini bankalara anlatamaması olduğunu vurgulayan Koç, “Bankadan diyelim ki 1 milyon TL fon istiyorsunuz. Banka ipotek, üç yıllık bilanço ve kredi kayıtlarını istiyor. Zaten girişimci yeni girişimci olmuş, ilk defa proje kuruyor. Bunlara nasıl sahip olsun? Bankacılık sisteminde Türkiye’de yeni girişimci olan, ikinci işini kuran insanlar için iyi bir sistem değil. Bunun kapısını Trabzon ile aralayabiliriz. Trabzonluların Yatırım Kalkınma Bankası olması lazım. Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, vakıf olarak 1 milyon dolar koyabiliriz dedik. Trabzon GİV buna öncülük edebilir. 25 milyon dolar para bulundurarak Trabzon’da banka kurabiliriz” diye konuştu.

“Girişimcileri desteklemek ve girişimciliği yaymak için hep birlikte çalışmalıyız”

Açılış töreninde konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Türkiye, gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında çok genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Belki de en güçlü taraflarımızdan bir tanesi bu. Bu genç nüfusun, 21. yüzyılın getirdiği gereksinimler ile donatılması hepimizin üzerinde durması ve sorumluluk alması gereken konuların başında geliyor. Tabi bu donatılmış ve eğitim almış gençlerin, belediyede işe girme arzusundan sıyrılıp girişimci olma, kendi işini kurma düşüncesine sahip olması gerekiyor. Girişimcilere destek olma ve girişimlerinin önünü açma alışkanlığı artık tüm kurumlarda yavaş yavaş oturuyor. Özel sektör, sivil toplum kuruluşu olduğu halde bu konuya öncelik verip bu manada ülkemize katkı sağlamak isteyenler de var. Bu bizler için çok kıymetli çünkü bu sadece devlet kurumlarının üstesinden gelebileceği bir konu değil. Girişimcileri destekleme ve girişimciliği yayma konusuna el birliğiyle destek verip ülkemizi kalkındırmamız gerekiyor’” dedi.

“Ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında girişimcilerin rolü çok önemli”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise“Ülkemizin gelişmesine paralel olarak yeni girişimciler yetiştirmek, gerek ulusal gerek uluslararası programlarda uzun yıllar çalışarak ülkenin yükünü taşımak ve girişimciliği yaymak bizim için çok önemli. Ülkemizin gelişmesinde, istihdama katkı sağlanmasında ve firmaların büyümesinde girişimciliğe ihtiyaç olduğunun altını çizmek gerek. Biz de bu bilinçle kısa, orta ve uzun vadede girişimcilerin önünü açacak çalışmaları hayata geçiriyoruz. Özellikle hizmet sektörünce dış ticarette gençlerimizin yer alması için odamızda ‘Dış Ticaret Merkezi’ bulunmaktadır. Bu merkezde yaklaşık 45 gün süren eğitimler düzenleyerek, yeni girişimcileri ortaya çıkartmayı ve ülkenin hızlı büyümesini hedefliyoruz. Bunun yanında gençlerin özellikle teknolojik konularda önünü açacak olan Teknokent’in hemen yanında ‘Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’ oluşturduk. Bu merkezde amacımız orta ve yüksek teknolojili ürünlerin ticarileşerek uluslararası ihracata katılmasını sağlamak. Bu merkezde de gençlerimizi ve girişimcilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Trabzon Şubesi açıldı için yorumda bulun

    Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Trabzon Şubesi açıldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Trabzon Şubesi açıldı için ilk yorumu yapabilirsin.