Giresunspor Başkanı Hasan Karaahmet D Smart’ın konuğu oldu

44 yıl aranın ardından yenide Süper Lig’e yükselen Giresunspor’da Başkan Hakan Karaahmet, D-Smart’ta yayınlanan Bol’ca Futbol programında Seçil Menteş ve Emre Bol’un sorularını yanıtladı.

Süper Lig’e yükselme süreciyle ilgili konuşan Hakan Karaahmet, ‘’Samsunspor’u yenmesek de başka bir takımı yensek ve 3 puan yazsalar çıkamıyorduk. Kritik bir sene oldu. Aslında çok örneği olmayan bir şey oldu. 3 takım 70 puan. Bize kısmet oldu. Zor bir süreçti. Rakiplerinizin bütçe ve kadro durumlarına baktığınızda hesaplarımızı hiç aşmadan yolumuza devam ettik. Bunu hiç bozmadık. İyi de yaptık. Böyle yapınca bunun da tadı daha güzel oluyor’’ dedi.

Hakan Karaahmet, ‘’Samsunspor kadrosu bende olsaydı 7-8 puan farkla şampiyona olurdum. Çünkü bende 18 kişi vardı. Diğer 4 kişi gençti. Yedek bulmakta zorlandığımız zamanlar oldu.’’ dedi.

Yabancı oyuncular hakkında konuşan Hakan Karaahmet, ‘’Dünyanın bir ucundan kalkmış gelmiş futbolcular. Bu oyuncular alışmaya çalışırken eşleri yalnız. Benim eşim de sağ olsun. Kendisi üniversitede iletişimci. O da onlarla inanılmaz bir iletişim kurdu. Bu da zordur. Bana eşleri bu duruma karıştırmakla ilgili uyarıları olanlar oldu. Ama çok iyi bir iletişim kurdu ‘’ dedi.

Yeni sezon transfer planlaması hakkında konuşan Hakan Karaahmet, ‘’Giresunspor’un aşağı yukarı 8 futbolcusu içeride kalacak. Giresunspor’un yeni bir kadrosu olacak. 15 kişilik bir transfer çalışması olacak.’’ dedi.

Basına yansıyan Harun Tekin ve Cisse haberlerini değerlendiren Hakan Karaahmet, ‘’Transfer bittiği gün bitiyor. Bitene kadar çok çile çekersiniz. 3 büyüklerle aramız çok iyi. Onların futbol havuzlarında fazla oyuncular var. Bir de gelecekler var. Biraz daha onlardan çıkacak oyuncuları görmek istiyoruz. Çıkacak bazı futbolcuları kadromuza katabiliriz.’’ dedi.

Teknik direktörlük değişimleri hakkında konuşan Hakan Karaahmet, ‘’Aynı hocayla ligi bitiren çok var mı? Bilmiyorum. Diğer başkanlar bana 2 ya da 3 hocaya hazır ol demişlerdi. Tek hocayla olmaz diyenler de oldu ama sonuçta oldu. Hakan Keleş ile yola devam edeceğiz. Bekleyip göreceğiz.’’ dedi.

Altyapı hakkında konuşan Hakan Karaahmet, ‘’Altyapı sadece bizim yapabileceğimiz bir şey değil. Türkiye politikası olarak altyapı politikasının gelişmesi gerekiyor. Giresunspor’a başkan olduğum zaman ilk açıklamalarım şuydu: 1 – Giresunlu bir kaptan bulacağım. 2-En az 2-3 Giresunlu çocuk oynayacak 10 sene önce çıkan Eren Tozlu’yu gittim Malatya’dan aldım ve takıma kaptan yaptım. 3. Lig’de oynayan Erol Can’ı aldım ve hocamız da çok beğendi. Onur Can’ı aldık oynattık ve bunları yaparak da altyapıya çok önemli bir mesaj verdik. ‘’ dedi.

Hakan Karaahmet, sözlerine şu şekilde devam etti:

Hiç kimse parası olan bir kulübü almamıştır. Profesyonellik açısından tabii ki şirket gibi yönetilmeli. Kulüplerdeki borçlara baktığımız zaman, başkanlar bir rakam veriyor. Bununla ilgili bir temlik koyuyor. Bu sefer bu başkan bu kulübün parasını mı harcamış oluyor? Yani kulübün parasını harcadıysan har vurup harman savurduğunun hesabını kim verecek? Giresunspor’da tüzük değişikliği yapıyoruz ve temliği kaldırıyoruz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Giresunspor Başkanı Hasan Karaahmet D Smart’ın konuğu oldu için yorumda bulun

    Giresunspor Başkanı Hasan Karaahmet D Smart’ın konuğu oldu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Giresunspor Başkanı Hasan Karaahmet D Smart’ın konuğu oldu için ilk yorumu yapabilirsin.