Fransız Donanması’na iki adet H160 Airbus Helikopter daha geliyor

Fransız Donanması filosuna eklenen iki adet Airbus H160 helikopteri için Babcock ve Safran Helikopter Motorları seçeneğini sundu. Bu son iki helikopter 2020’de sözleşmesi yapılmış olan dört helikopterin filosuna katılacak. Birinci helikopterin şu anda Airbus Helicopters’in Marignane tesisinde montajı devam ediyor.

Arama ve Kurtarma (SAR) konfigürasyonunda teslim edilecek altı adet H160, Mayıs 2022’den itibaren Lanveoc-Poulmic deniz hava istasyonunda (İngiltere), Cherbourg havalimanında (Normandiya) ve Hyères deniz hava istasyonunda (Provence) kademeli olarak çalışmaya başlayacak.

H160M “Guépard”ların filoya eklenmesi ile yeni H160’lar şu anda NH90’lar ve Panterler tarafından yürütülen SAR görevlerini devralacak ve bu savaş helikopterlerinin, savaş gemilerinde denizde ana görevlerini yerine getirmelerine izin verecek.

Fransız Donanması’nın H160’larla ilgili operasyonel geri bildirimleri, helikopterin askeri versiyonuna ve ilgili destek sisteminin tasarımına fayda sağlayacaktır.

2018’de sipariş edilen H160’lar’ın Airbus Helicopters ve Safran Helicopters Engines ile ortaklaşa olarak Babcock tarafından bakımı sağlanacak ve donatılacak. Ayrıca Fransız Donanması için en yüksek düzeyde kullanılabilirlik ve Atlantik ve Akdeniz kıyılarında SAR operasyonlarının sürekliliği sağlanacak. Airbus Helicopters tarafından inşa edilen altı H160, her görev için optimize edilebilen bir vinç ve modüler bir kabinle donatılacak. H160’lar, geceleri vinçle kaldırma işlemleri için gerekli olan gece görüş gözlüklerinin kullanımı için de onay alacaktır.

Altı H160, Fransız Donanması’nın ihtiyaçlarına cevap vermek için hükümetlere kritik ve karmaşık mühendislik hizmetleri sağlayan Babcock tarafından hafif bir askeri konfigürasyona dönüştürülecek. Babcock, Safran Electronics & Defense yeni nesil elektro-optik sistemi Euroflir 410’u da entegre edecek.

Arrano motorları ile çalışan yeni nesil orta çift motorlu bir helikopter olan H160, açık deniz taşımacılığı, özel ve ticari havacılık, acil sağlık hizmetleri ve kamu hizmetlerine kadar çeşitli görevleri yerine getirmek için tasarlanmıştır.

169 adet H160M helikopterleri “Guepard” Fransız Silahlı Kuvvetleri’nin hizmetinde olan beş tip helikopterin yerini alacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Fransız Donanması’na iki adet H160 Airbus Helikopter daha geliyor için yorumda bulun

    Fransız Donanması’na iki adet H160 Airbus Helikopter daha geliyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Fransız Donanması’na iki adet H160 Airbus Helikopter daha geliyor için ilk yorumu yapabilirsin.