FMV Işık Okulları öğrencileri sokak hayvanları için bir araya geldi

FMV Ayazağa Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri tarafından soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının zor durumlarına dikkat çekmek için başlatılan onların yiyecek ve su ihtiyaçlarını karşılayarak hayatlarını kurtarmak için farkındalık oluşturmayı amaçlayan ‘Umutlu Patiler’ projesine bir destek de miniklerden geldi. Umutlu Patiler projesinde görev alan FMV Ayazağa Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri, FMV Ayazağa Işık İlköğretim Okulundaki Işıklı kardeşleri ile çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesinde buluştular.

İçişleri Bakanlığının desteklediği kardeş okul projesi kapsamında, FSM Dumlupınar İlkokulu ve Anafartalar İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelen Ayazağa Işık Lisesi, Fen Lisesi ve Ayazağa Işık İlköğretim Okulu öğrencileri, Sarıyer Kaymakamlığı’nın yürüttüğü “Sokak Hayvanları Besleme Programı”na katılıp program hakkında ayrıntılı bilgi aldılar. Ayazağa Ormanı’nda kardeş okul öğrencileri ile buluşan öğrenciler, sokak hayvanlarını besleyip çevre temizliği yaparak hayvanların yaşam alanlarını güzelleştirdiler. Sokak hayvanlarını “Umutlu Patiler Projesi” kapsamında bağışlanan mamalar ile besleyen öğrenciler, veliler ve öğretmenler anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler. Ormandaki hayvanların beslenmesinin ardından öğrenciler, Kısırkaya Hayvan Barınağına da giderek sokak hayvanlarının bakımı ile ilgili veteriner hekimlerden bilgi alarak bir muayeneye katıldılar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. FMV Işık Okulları öğrencileri sokak hayvanları için bir araya geldi için yorumda bulun

    FMV Işık Okulları öğrencileri sokak hayvanları için bir araya geldi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak FMV Işık Okulları öğrencileri sokak hayvanları için bir araya geldi için ilk yorumu yapabilirsin.