EURO 2024 Elemeleri’nin 6’ncı haftası tamamlandı


EURO 2024 Elemeleri’nin 6. haftasının son gününde A, C, F ve I gruplarında karşılaşmalar oynandı.


Gecenin öne çıkan mücadelesinde İtalya, sahasında ağırladığı Ukrayna’yı Davide Frattesi’nin golleriyle 2-1 mağlup etti. Konuk takımın tek golünü Andriy Yarmolenko attı.


I Grubu’nda oynanan Romanya-Kosova mücadelesine tribünlerdeki ayrılıkçı pankart ve tezahürat nedeniyle ara verildi. Romanya tribünlerinde açılan “Kosova Sırbistan’dır” yazılı pankart ve ayrılıkçı tezahüratların ardından 20. dakikada iki takımın futbolcuları soyunma odasına gitti.


Yaklaşık 1 saatlik aranın ardından yeniden başlayan maçı Romanya, 83. dakikada Nicolae Stanciu ve 90+3. dakikada Valentin Mihaila’nın golleriyle 2-0 kazandı.


Kosova Milli Takımı’nda Beşiktaşlı Milot Rashica ilk 11’de sahaya çıkarken, eski Fenerbahçeli Vedat Muriç 42. dakikada kırmızı kart gördü.


Alınan sonuçlar şöyle:


A Grubu


Norveç – Gürcistan: 2-1


İspanya – Güney Kıbrıs Rum Kesimi: 6-0


C Grubu


İtalya – Ukrayna: 2-1


Malta – Kuzey Makedonya: 0-2


F Grubu


Belçika – Estonya: 5-0


İsveç – Avusturya: 1-3


I Grubu


İsrail – Belarus: 1-0


Romanya – Kosova: 2-0


İsviçre – Andorra: 3-0

Kaynak: Trt Haber

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. EURO 2024 Elemeleri’nin 6’ncı haftası tamamlandı için yorumda bulun

    EURO 2024 Elemeleri’nin 6’ncı haftası tamamlandı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak EURO 2024 Elemeleri’nin 6’ncı haftası tamamlandı için ilk yorumu yapabilirsin.