EÜ Danışma Kurulu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında toplandı

Ege Üniversitesi (EÜ) Danışma Kurulu Toplantısı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger Başkanlığında gerçekleştirildi. Ege Üniversitesinin mevcut durumu, gelecek vizyonu ve ileriye yönelik hedeflerinin değerlendirildiği EÜ Danışma Kurulu Toplantısı; kamu- özel sektör, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

EÜ Yeni Senato Salonunda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında yapılan toplantıya; İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, kamu kurumlarının il müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör üst düzey temsilcileri ile üniversite üst yönetimi katıldı.

Ege Üniversitesinin İzmir’in en köklü üniversitesi olduğunu söyleyen Vali Yavuz Selim Köşger, “Şehirlerin sosyal hayatında üniversitelerin çok önemli yeri var. Sosyal dönüşüm, üniversitelerle paralel gidiyor. Ege Üniversitesi de İzmir’in sosyal hayatında, iş hayatında, bilimsel hayatında çok önemli katkıları olan bir kurumumuz. Bu bağlamda Ege Üniversitesinin yaptığı ve yapacağı faaliyetler bizim için çok önemli” diye konuştu.

Üniversitelerdeki üretim raflarda kalmamalı

Tüm kurumların eş güdüm içerisinde çalışması gerekliliğine vurgu yapan Vali Köşger, “Şehrimizi belirli bir istikamete doğru götürmek ancak bütün kurumları eş güdüm ve uyum içerisinde çalıştırmakla mümkün olur. Bu anlamda Ege Üniversitesinin hem kendi içinde ciddi bir uyum yakaladığını, hem de şehrimizin diğer bileşenleriyle uyumlu çalıştığını gözlemliyoruz. Bu nedenle başta Rektörümüz olmak üzere Ege Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum. En son ödüllerini de Sayın Cumhurbaşkanımızın ellerinden aldılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Akademinin bizlere ışık tutmasını, önümüzü aydınlatmasını, bizi geliştirmesini bekliyoruz. Ege Üniversitesinin de tüm dünyada yaşanan değişimleri alıp İzmir’e aktarmasını bekliyoruz. Üniversitede gerçekleşen üretimin raflarda kalmamasını istiyoruz. Hep birlikte çalışmayı başarırsak İzmir’imizi ve ülkemizi istediğimiz istikamete doğru geliştirebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Gençlerimize milli şuur kazandırmalıyız”

Vali Köşger, “Bizim en önemli üstünlüğümüz, genç nüfusumuz. Eğer bu genç nüfusu çağın gereksinimlerine göre eğitebilirsek üzerimize düşen vazifeyi de yapmış oluruz. Aynı zamanda gençlerimize vatan millet sevgisini öğretmeli, milli bilinç ve şuuru kazandırmalıyız. Akademik camiadan da özellikle bunu bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Toplantıda konuşan EÜ Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak, 67 yıllık köklü geçmişimizde oluşturduğumuz bilgi ve tecrübemizle, ülkemize ve bölgemize katkı sunmak için üstün gayret sarf ediyoruz. Bilime, ülkemize ve bölgemize sunduğumuz fayda ağını geliştirmek için dünyayı yakından takip ediyor, 21. Yüzyılın değişen dinamiklerine ayak uydurmak için kendimizi yenilemeye büyük önem gösteriyoruz. 21. yüzyılın yeni gerçeklikleri, toplumun bu değişime adaptasyonu ve değişimi yönetebilecek nesiller yetiştirme noktasında biz üniversitelere son derece önemli görevler yüklüyor. Bizler de, eğitim – öğretimdeki geleneksel rollerimizin ötesine geçerek bölgemize, ülkemize ve insanlığa katkı sağlama noktasında misyon ve vizyonumuzu genişletmemiz gerektiğine inanıyoruz. Payımıza düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için üstün bir gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

“Ortak akılla belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmanın gururunu yaşıyoruz”

Geride kalan 5 yıl içerisinde üniversiteyi ulusal ve uluslararası arena da hak ettiği noktaya taşımak için ortak akılla yeni hedefler belirlendiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Bu hedeflere ulaşmak için üniversitemiz bünyesinde ciddi bir değişim- dönüşüm hareketi başlattık. Yarattığımız bilim üretme iklimi sayesinde bölgemize, ülkemize ve insanlığa önemli faydalar sağlayacak projeler hayata geçirdik. 5 yıl önce çıktığımız yolda; Araştırma Üniversitesi, Kurumsal Tam akreditasyon ve Öğrenci Odaklılıkta örnek teşkil eden saygın bir üniversite olmak öncelikli hedeflerimiz arasındaydı. Bugün geldiğimiz noktada, ortak akılla belirlediğimiz hedeflerimize tek tek ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Araştırma Üniversitesi unvanına sahip, Kurumsal Akreditasyonu alan ilk devlet üniversitesi olarak bir başarıya daha imza attık. Elde ettiğimiz bu başarının mutluluğunu siz değerli konuklarımızla paylaşmak itiyorum. Bu hafta, öğrenci odaklı yönetim anlayışımız doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde ‘’Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite Ödülünü’’ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldık. Bu alanda ilk ve tek ödül sahibi üniversite olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Bölgemize ve ülkemize katkı sunmanın sorumluluğu ile hareket ettik”

Rektör Prof. Dr. Budak, “Ortak akılla belirlediğimiz hedeflerimizi başarmış olmanın verdiği yüksek motivasyonuyla yeni belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için gece gündüz demeden çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Ege Üniversitesi ailesi olarak her zaman bilime, bölgemize ve ülkemize katkı sunmanın sorumluluğu ile hareket ettik ve bundan sonraki süreçte de bu bilinçten hareketle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ancak bölgemizle ilgili konuların, ortak bir hassasiyet temelinde; ortak çabaya dayandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle, bölgemizin önemli kurum ve kuruluşlarının siz değerli temsilcilerinden alacağımız görüş ve öneriler; bilme, ülkemize ve bölgemize sunacağımız katkıları geliştirmemiz açısından çok kıymetli” diye konuştu.

İzmir’in kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinden oluşan Ege Üniversitesi Danışma Kurulu’nda; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, sanayi ve toplumla ilişkiler gibi konularda fikir alış verişinde bulunuldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • EÜ Danışma Kurulu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında toplandı
  1. EÜ Danışma Kurulu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında toplandı için yorumda bulun

    EÜ Danışma Kurulu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında toplandı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak EÜ Danışma Kurulu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında toplandı için ilk yorumu yapabilirsin.