Esitaş, hisselerini dünya devi Arteche’ye sattı

Türkiye’deki lider düşük-orta gerilim trafo üreticilerinden Esitaş, hisselerinin tamamını dünyanın en büyük trafo üreticilerinden Arteche’ye satış işlemi gerçekleştirdi. Satın alma işleminde Esitaş hissedarlarının münhasır finansal danışmanlığını ise yerli ve yabancı şirketlere stratejik ortaklık, satın alma ve birleşme konularında danışmanlık hizmeti sunan Ventura Partners yürüttü.

Türkiye’deki lider düşük-orta gerilim trafo üreticilerinden Esitaş, Tüm hisselerini dünyanın en büyük trafo üreticilerinden Arteche’ye sattı. Satın alma işleminde Esitaş hissedarlarının münhasır finansal danışmanlığını ise yerli ve yabancı şirketlere stratejik ortaklık, satın alma ve birleşme konularında danışmanlık hizmeti sunan Ventura Partners yürüttü. Süreçler online olarak sürdürülürken, gerçekleştirilen bu devir işlemi ise Türk trafo sektöründeki ilk şirket M&A olarak dikkat çekti.

1946 yılında İspanya’da kurulan Arteche, elektrik enerjisi sektörü için üretim, iletim ve dağıtım dahil olmak üzere ekipman ve çözümler geliştiriyor. 2 binden fazla çalışanı ile 150 ülkede faaliyetleri bulunan Arteche, Avrupa, Amerika ve Asya’da toplam 11 üretim tesisi ve 6 araştırma merkezi ile faaliyet gösteriyor. Dünyada en büyük üç trafo üreticisi arasında yer alan Arteche, yenilenebilir enerji ve demiryolu pazarlarına yönelik katma değeri yüksek diğer ürün gruplarında bölgesel hâkimiyetini sürdürüyor.

1984 yılında İstanbul’da kurulan ve Türkiye ve Endonezya’da iki fabrikası bulunan Esitaş, 40.5kV’ya kadar alçak ve orta gerilim ölçü transformatörleri üretimini yapıyor.

Dünya devine online şirket satışı

Şirket birleşmeleri ve satın almaları danışmanlığı alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden Ventura Partners Ortağı Kerim Kotan, “Türkiye’de diğer bir sürü sektörde hep ilkleri yaparak liderlik etmiş bir ortaklık olarak Türk trafo sektöründeki ilk Şirket Birleşme & Devir işini yapmış olmaktan da gurur duyuyoruz. Pandemide yaptığımız diğer tüm birleşme ve devir işlerinde olduğu üzere bu da aylarca süren pazarlıkların 100’ünün elektronik ortamda tamamlandığı bir iş oldu. Bu iki muhteşem şirketi ortak bir gelecekte birleştirmiş olmaktan dolayı çok mutluyum” açıklamalarını yaptı.

Yerli ve yabancı şirketlere stratejik ortaklık, satın alma ve birleşme konularında danışmanlık hizmeti sunan Ventura Partners ortakları bugüne kadar tamamladıkları 17,2 milyar ABD Doları büyüklüğünde 62 işlem ile Türkiye’nin önde gelen bağımsız M&A danışmanlık kurumudur.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Esitaş, hisselerini dünya devi Arteche’ye sattı için yorumda bulun

    Esitaş, hisselerini dünya devi Arteche’ye sattı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Esitaş, hisselerini dünya devi Arteche’ye sattı için ilk yorumu yapabilirsin.