Erol Keskin son yolculuğuna uğurlandı

İBB Şehir Tiyatroları’nın ve Türk Tiyatrosu’nun değerli sanatçısı, Tiyatromuzun eski genel sanat yönetmenlerinden Erol Keskin, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Sunuculuğunu Sevinç Erbulak’ın yaptığı cenaze töreninde sırasıyla İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, merhumun eşi Suna Keskin, Füsun Erbulak, Uğurtan Atakan, Suzan Bektaş, Şevket Avşar, Göksel Kortay ve kardeşi Cengiz Keskin söz aldılar. Erol Keskin’le nasıl tanıştıklarını, dostluklarını anlattılar, hatıralarını paylaştılar.

Cenaze töreni, kürsüde söz alan dostlarının yanı sıra Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, Sahne Direktörü Ayşegül İşsever, Müdür Yardımcıları Mehmet Karaosman, Oytun Askeroğlu, sanatçılar Hakan Altıner, Hikmet Körmükçü, Ragıp Ertuğrul, Mehmet Gürhan, Selçuk Soğukçay, Hülya Soğukçay, Ersin Umulu, Şehnaz Bölen, Radife Baltaoğlu, Özge Midilli, Caner Çandarlı ve Melahat Abbasova’nın aralarında olduğu sanat camiasının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Erol Keskin

1932 doğumlu Erol Keskin, Güzel Sanatlar Akademisi’nde iç mimarlık eğitimi alırken başladığı oyunculuk serüvenine tiyatro ve sinema oyuncusu, belgesel yapımcısı yönetmen ve senarist olarak devam etti. İki yıl süreyle Genel Sanat Yönetmeni olarak da görev yaptığı İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan emekli olduktan sonra bir süre konuk oyuncu olarak sahneye çıkmaya devam eden usta oyuncu, bir yandan da kurucuları arasında bulunduğu Sahne Araştırmaları Laboratuvarı’nda tiyatronun antropolojisi üzerine çalışmalarını sürdürdü. Keskin, ayrıca Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Akademi İstanbul, Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde verdiği derslerle, tecrübesini paylaşmaya devam etti.

Erol Keskin’in yer aldığı sayısız tiyatro oyunu arasında, Sarah Bernhardt (Yaşam Bir Oyun), Salı Ziyaretleri, Olianna, Eşik, Troya, Vahşi Batı, Bulvar, Ayı Masalı, Büyük Jüstinyen, Fuji-Yama, Rus Gelir Aşka, Oppenheimer Olayı, Deli İbrahim, Şahane Dul, Altın Yumruk, Antigone ve Kara Ağaçlar Altında yer alıyor. Sanatçının yönettiği tiyatro oyunlarından bazıları

ise Cengiz Han’ın Bisikleti, Yağmur Sıkıntısı, Mecbur Adam, Halay (oyun), Montserrat – Bir Umut Uğruna ve Mikado’nun Çöpleri.

Fikret Bey (Selma Köksal, 2007), Herkes Kendi Evinde (Semih Kaplanoğlu, 2001), Abdülhamit Düşerken (Ziya Öztan, 2002), Kurtuluş (Ziya Öztan, mini dizi, 1996), Üç İstanbul (Feyzi Tuna, mini dizi, 1983), Adak (Atıf Yılmaz, 1979), Hasip ile Nasip (Atif Yılmaz, 1976), Deli Yusuf (Atif Yılmaz, 1975), Korkusuz Aşıklar (Vedat Türkali, 1972), Namus ve Silah (Ertem Göreç, 1971), Bozuk Düzen (Haldun Dormen, 1966), Güzel Bir Gün İçin (Haldun Dormen, 1965), İki Gemi Yanyana (Atıf Yılmaz, 1963), Battı Balık (Atıf Yılmaz, 1962), Aşk ve Yumruk (Aram Gülyüz, 1961) ve Sensiz Yıllar (Aram Gülyüz, 1960) ise, usta oyuncunun 1960’lardan bu yana gerçekleştirdiği sinema çalışmalarından bazıları.

Sanatçının elli yılı aşkın tiyatro ve sinema kariyeri boyunca layık görüldüğü ödüller arasında, Bozuk Düzen filmiyle 1966 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü, Güzel Bir Gün İçin filmiyle 1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü, Herkes Kendi Evinde’yle (2001) 20. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ve 23. Siyad Türk Sineması Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, 8.Afife Tiyatro Ödülleri 2004 Yılın En Başarılı Oyuncusu-Salı Ziyaretleri,(Tiyatrokare). 17.Afife Tiyatro Ödülleri 2013 Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü yer alıyor.

Şehir Tiyatrolarında Rol Aldığı Oyunlar:

Vahşi Batı

Çizmeli Kedi

Atom Bilgini Oppenheimer

Herkes Aynı Bahçede

Gılgameş

Hürrem Sultan

3. Selim (Kılıç Ve Ney)

Modigliani

Barışa Şans Verin

Ferhad İle Şirin

Hırçın Kız

Antonius Ve Kleopatra

Gazete – Gazete

1793

İbiş’in Rüyası

Oyunlarla Yaşayanlar

Huzur

Kedi

Bir Tutkunun Yüzyılı

Benden Sonra Tufan … Olmasın

Galile’nin Yaşamı

Kral Lear

İçerdekiler

Mösyö Butterfly

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Erol Keskin son yolculuğuna uğurlandı için yorumda bulun

    Erol Keskin son yolculuğuna uğurlandı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Erol Keskin son yolculuğuna uğurlandı için ilk yorumu yapabilirsin.