Emekçiler KESK’in çağrısıyla dört ilde pahalılığa karşı ayakta!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), ‘Geçinemiyoruz. İşsizliğe, yoksulluğa son! Emekten, halktan yana bütçe’ sloganıyla Cumartesi Diyarbakır ve İzmir, Pazar günü ise İstanbul Kartal ve Ankara Tandoğan’da mitingler düzenledi.

Türkiye Komünist Partisi de Diyarbakır, İzmir, İstanbul ve Ankara’da yapılan mitinglere kitlesel katılım gerçekleştirdi.

AKP’den hesabı emekçiler soracak!

Dört ilde de “Pahalılığa Karşı Ayağa Kalk” pankartının arkasında toplanan TKP’liler, “İşçiler birleşin, iktidara yerleşin”, “Boyun eğme, emeğine sahip çık”, “AKP’den hesabı emekçiler soracak” sloganlarıyla yürüyüşe katıldı.

İzmir’deki miting Gündoğdu Meydanı’nda, Diyarbakır Mitingi ise İstasyon Meydanı’nda yapıldı. Hayat pahalılığı ve geçim krizinin damga vurduğu mitinglerde hükümete istifa çağrıları yapıldı.

Bugün Ankara’daki miting, müzisyen Mustafa Özarslan’ın türküleriyle başladı.

Ardından KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Bozgeyik, konuşmasında, hayat pahalılığına karşı hükümeti istifaya çağırdı.

İstanbul Kartal Meydanı’nda gerçekleşen mitingde KESK Eş Başkanı Şükran Kaplan Yeşil yaptığı konuşmada emekçilerin taleplerini sıraladı.

Ekmeğimize, emeğimize, alın terimize sahip çıkmak için ayaktayız!

İstanbul’daki mitingde, TKP’lilerin miting alanından çıktıktan sonra kurdukları kürsüde, İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:

“Dostlar, yoldaşlar! Ekmeğimize, emeğimize, alın terimize sahip çıkmak için bugün buradaydık, bu mitingde yer aldık. Biliyoruz, emekçiler yoksullukla, açlıkla burun buruna. Emekçiler ısınamıyorlar, emekçiler sağlık hizmeti alamıyorlar, emekçiler işten atılıyorlar. Bir de emekçiler lütufmuş gibi ‘Alın 4 bin 250 TL, mutlu olun, susun’ diyorlar. Var mı böyle bir şey? Yok! Kabul etmiyoruz bu yağmayı! Kabul etmiyoruz bu sömürüyü!

Sevgili yoldaşlar, dağılmadan önce şunu söylemek istiyoruz. Onlar, bizim emeğimize saldırıyorlar. O hastalıklı sınıf, bizim emeğimize, ekmeğimize saldırıyor. Ama bilsinler. Ellerindeki her şeyi alacağız. Ellerindekileri tek tek kamulaştıracağız. Bizden çaldıklarını tek tek geri alacağız. O zaman onlar görsünler asgari ücreti. Yaşasın işçilerin birliği! Yaşasın Türkiye Komünist Partisi! Boyun Eğmiyoruz!”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Emekçiler KESK’in çağrısıyla dört ilde pahalılığa karşı ayakta! için yorumda bulun

    Emekçiler KESK’in çağrısıyla dört ilde pahalılığa karşı ayakta! için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Emekçiler KESK’in çağrısıyla dört ilde pahalılığa karşı ayakta! için ilk yorumu yapabilirsin.