Dünya Şampiyonası 2021’e Palandöken’de hazırlandı

2020 Olimpiyatları’nda valter siklette büyük başarılar kazanan milli sporcumuz Busenaz Sürmeneli, 2021 Dünya Şampiyonası için hazırlık kampını 18-31 Ekim 2021 tarihleri arasında Polat Palandöken’de gerçekleştirdi. Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan Palandöken Dağı aynı zamanda yüksek irtifa sporları denilince akla ilk gelen merkezlerden biri konumunda bulunuyor.

Kristalize kar dokusuyla Türkiye’nin gözde kayak destinasyonlarından Palandöken aynı zamanda Türkiye’nin en önemli kamp merkezlerinden biri konumunda yer alıyor. Palandöken Dağı’nın eteklerinde 2 bin rakım üzerinde bulunan kamp alanı; deniz seviyesinden yüksekliği yanı sıra havasıyla sporcuların güç ve enerjilerine dinamizm katan özellikleriyle ön plana çıkıyor. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 69 kilo kadınlar boks karşılaşmasında Türkiye’ye altın madalya kazandıran Busenaz Sürmeneli’nin 2021 Dünya Şampiyonası için hazırlık kampının adresi Polat Palandöken oldu.

Türkiye’yi ekranlara bağlayan 2020 Olimpiyatları’nda valter siklette büyük başarı kazanan Busenaz Sürmeneli, 18-31 Ekim 2021 tarihleri arasında Teknik Direktörü Cahit Süme ile birlikte kampa girdi. Doğası ve sahip olduğu bütün bu özellikleriyle kamp ve hazırlık çalışmalarında Türkiye’de spor merkezi özelliğine de sahip Polat Palandöken’de kampa giren Busenaz Sürmeneli; “Hazırlık kampları sporcuların gelişimini ve performansını oldukça etkileyen bir süreç. Palandöken hem Türkiye’de hem dünyada sporcuların gelişimleri için önemli spor merkezleri arasında yer alıyor. Polat Palakdöken’in antrenmanlarda sağladığı eşsiz fiziki konumu ve koşullarının yanı sıra diyetisyenlerinin belirlediği beslenme programı ve antrenörüm Cahit Süme’nin yoğun spor çizelgesi sayesinde çok güzel bir kamp süreci geçirdik. Olimpiyat şehri Erzurum’da hazırlanmak bizim için ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. Dünya Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanıyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Dünya Şampiyonası 2021’e Palandöken’de hazırlandı için yorumda bulun

    Dünya Şampiyonası 2021’e Palandöken’de hazırlandı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Dünya Şampiyonası 2021’e Palandöken’de hazırlandı için ilk yorumu yapabilirsin.