Doritos #bicesaret projesine gençlerden yoğun ilgi!

Atıştırmalık sektörünün lider markası Doritos’un gençleri hayallerindeki mesleği gerçekleştirmek için cesarete teşvik ettiği, yılın en cesur sosyal sorumluluk projesi #Bicesaret büyük ilgi gördü.
Yeni cesur meslekler hakkında bilgilendirilen ve ilham alan gençler Fongogo’ya yüzlerce başvuru gönderdi. Doritos, başvurular arasından seçilen projelerin, gençlerin hayallerindeki mesleği gerçekleştirebilmesi için milyonlarca insana ulaşmasına ve kitlesel fonlama aracılığı ile kaynak yaratılmasına destek olacak!

Doritos’un #bicesaret kampanyası gençlerin büyük ilgisini topladı! İlki 2019 yılında başarı ile gerçekleştirilen #bicesaret kampanyası kapsamında bu yıl Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Fongogo iş birliğiyle gençler gamer, dijital tasarımcı, dansçı, youtuber, dijital içerik üreticisi gibi dijitalleşmenin ve toplumsal değişimin getirdiği yeni cesur meslekler hakkında bilgilendirildi ve hayallerindeki meslek için cesaretlendirildiler.

Bicesaret projesine başvurular 10 Temmuz’a kadar alındı. Bu sürede gençler kitlesel fonlama platformu Fongogo’ya hayallerindeki mesleği anlattıkları yüzlerce proje gönderdi. Yapılan başvurular arasından dikkatlice yapılan değerlendirmeler sonucunda seçilen projeler ihtiyaç duydukları fonu kitlesel fonlama aracılığı ile toplama şansı elde edecekler. Doritos, seçilen projelerin daha fazla kişiye ulaşabilmesi için proje sonuna kadar medya desteği sağlayacak.

Alanında Uzman Marka Elçileri ile İlham Verici Hikayeler!

Gamer Tuğkan “Elraenn” Gönültaş, Youtuber Alper Rende, Dansçı Ömer Yeşilbaş, Tasarımcı Deniz Berdan, Dijital İçerik Üreticisi Bahar Akıncı ve Barista Özkan Yetik’in marka elçisi olarak yer aldıkları proje kapsamında bu isimler mentörlük canlı yayınları aracılığıyla gençlerle buluşarak meslekleri hakkında bilgi verdiler ve gençlerin sorularını yanıtladılar. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) sosyal medya hesaplarından da duyurulan bu mentorlk canlı yayınlarına geniş katılım oldu.

Doritos marka elçileri, kampanya sonunda gençlerle “Cesur Yeni Meslekler Kariyer Zirvesi’nde” de bir araya gelerek ilham verici başarı öykülerini aktaracaklar.

Gençler Hayallerindeki Mesleği Yapmak İstiyor!

TÜİK 2020 verilerine göre, Türkiye’de her 3 gençten 1’i işsiz ve her 2 gençten 1’i mutsuz! Türkiye’deki gençlerin 72’si hayatının çok stresli olduğunu belirtiyor. Bu orana göre dünyanın en stresli gençleri Türkiye’de! (Global Gençlik Endeksi, 2017 Araştırması) Deloitte’un yayımladığı 2021 Y ve Z Kuşağı Araştırması’na göre Türkiye’de Z kuşağının 65’i finansal durum ve iş olanakları nedeniyle kendini stresli hissediyor. Öte yandan Z kuşağının 76’sı gelir dağılımının adaletsiz olduğunu düşünüyor.

Ekonomi, Eğitim, Politika, Arkadaş Çevresi, Aile ve Din olmak üzere temelde 6 farklı alanda toplumsal baskı yaşayan Türkiye’deki gençleri geleceğe dair umutsuz ve cesareti kırılmış hissediyor. Her 2 gençten 1’i hayallerini gerçekleştirmek için paraya ihtiyaçları olduğunu belirtiyor. (ABD Araştırma ve Danışmanlık, ‘Cesareti’ Keşfetme Raporu, 2017 & Futurebright, Hayal Haritası ve Girişimci DNA Araştırması, 2016) En büyük istekleri ise hayallerindeki mesleği yapabilmek. (Gen Z’yi Anlamak, Evrim Kuran)

Hayalindeki Destek için Destek Doritos’tan!

Mentörlük canlı yayınları aracılığı ile bilinçlenen, ilham ve cesaret alan gençler fongogo.com/bicesaret web sitesine yüzlerce başvuru yaptı! 10 Temmuz’a kadar alınan başvurular arasından TOG ve marka elçilerinin jüriliği ile seçilen projeler 15 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak. Bu projeler 31 Ağustos 2021 tarihine kadar Fongogo tarafından yayına alınarak kitlesel fonlamaya açılacak ve sosyal medya aracılığı ile milyonlara duyurulacak. Kampanya yayına alındıktan sonra proje sahipleri projelerini genel olarak sadece kendi çevreleri ve networkleri ile paylaşıyorlar. Zaten paraya ihtiyaçları olduğu için pazarlama/tanıtım bütçeleri harcayıp ek bir trafik kazanamıyorlar. Ancak bu programda Doritos’un tanıtım destekleriyle milyonlarca insana ulaşacaklar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Doritos #bicesaret projesine gençlerden yoğun ilgi! için yorumda bulun

    Doritos #bicesaret projesine gençlerden yoğun ilgi! için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Doritos #bicesaret projesine gençlerden yoğun ilgi! için ilk yorumu yapabilirsin.