DHL Supply Chain Türkiye: çeşitlilikleri kapsayan ve sahiplenen bir şirket kültürü

DHL Supply Chain Türkiye, tüm dünyada kutladıkları Diversity & Inclusion (Çeşitlilik ve Kapsayıcılık) haftasında, çoklu kültürü benimseyen bir şirket olmanın ve farklılıklardan beslenmenin büyük bir zenginlik olduğunun bir kez daha altını çizdi.

DHL Supply Chain Türkiye, tüm dünyada kutladıkları Çeşitlilik ve Kapsayıcılık haftasını, çalışanlarının hikayeleriyle kutladı. Yaş ortalaması 36 olan DHL Supply Chain Türkiye bünyesinde 9 farklı ülke ve 17 farklı dilden kişi her gün onlarca başarılı proje ve tedarik süreci yönetiyor.

AR-GE Departmanının 75’i Kadın

Yönetim kadrosunda yer alan kadın oranı 26 iken, liderlik pozisyonlarında yer alan kadınlar 33’ü oluşturuyor. Teknolojiyi kadınlara emanet eden şirketin AR-GE departmanının ise 75’i kadın. Farklılıkları kucaklayan ve özellikle kadın istihdamına önem veren DHL Supply Chain Türkiye’den çıkan hikayeler ise heyecan ve umut veriyor.

Türkiye’nin ilk kadın forklift çalışanlarından Bahar Memiş:

DHL Supply Chain Türkiye Gebze deposunda görev yapan Bahar Memiş, Türkiye’nin ilk kadın forklift operatörlerinden biri. 7 yıldır DHL Supply Chain Türkiye’de çalışan Memiş, mesleğe girişini ve sonrasında gelen desteği şu sözlerle paylaştı: “Forklift ehliyetimi şirketimin teşvikiyle aldım ve Türkiye’nin ilk kadın forklift operatörlerinden biri oldum. DHL Supply Chain’de çalıştığım için mutluyum. Şirketim, çalışanlarına her zaman güvenli bir çalışma ortamıyla birlikte, yeniliklere açık bir çalışma ortamı sunar, yenilikler konusunda destekler ve yardımcı olur. Çalışanlar arasında cinsiyet, ırk gibi ayrımlar yapmadan eşit ve adil bir şekilde davranmaya özen gösterir.“

IT ekibine kadın eli; Deniz Eyliksever Yıldız

DHL Supply Chain Türkiye IT ekibinin başarılı liderlerinden Deniz Eyliksever Yıldız ise bilgi teknolojilerinde kadın olmanın heyecanı şu sözlerle aktardı: “DHL’deki hikayem başladığında IT’deki tek kadın çalışandım. Onların bana gösterdiği saygı ve güvenle hep ilerledim. Yolumdaki engelleri temizlediler, düştüğümü gördüklerinde “sen çekil biz yaparız” demek yerine “sana nasıl destek olabiliriz?” diye sordular. DHL Supply Chain’de çalışmak, takımın içerisinde adalet ve şeffaflık duygusunu gururla yaşadığımı hissettiriyor. DHL global bir şirket ve dünyanın dört bir tarafına yayılmış farklı kültür, din, kimlik, cinsiyet vb. farklıları barındıran müthiş zengin bir ekosistem sunuyor. Teknolojinin de gelişmesiyle birlikte belki de asla ulaşamayacağımız hayatlara dokunuyor ve bu zenginlikten beslenme fırsatı buluyoruz. Bana da bu renkli çiçek bahçesinde gezintinin zevkini çıkarmak kalıyor. İyi ki farklıyız.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • DHL Supply Chain Türkiye: çeşitlilikleri kapsayan ve sahiplenen bir şirket kültürü
  1. DHL Supply Chain Türkiye: çeşitlilikleri kapsayan ve sahiplenen bir şirket kültürü için yorumda bulun

    DHL Supply Chain Türkiye: çeşitlilikleri kapsayan ve sahiplenen bir şirket kültürü için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak DHL Supply Chain Türkiye: çeşitlilikleri kapsayan ve sahiplenen bir şirket kültürü için ilk yorumu yapabilirsin.