Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önemde

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren Bingöl’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem ile ilgili yaptığı açıklamada, “Öncelikle bölge halkına ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan her deprem bizlere, bu konuda sıfır toleransla inşa edilmiş yapıların önemini yeniden hatırlatmaktadır. Doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayatidir” dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Bingöl’de meydana gelen 5.2 şiddetindeki depremin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye’nin deprem riski yüksek bir ülke olduğunu hatırlatan Eren, şunları söyledi:

“Öncelikle bölge halkına ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan her deprem bizlere, bu konuda sıfır toleransla inşa edilmiş yapıların önemini yeniden hatırlatmaktadır. Daha önceden de sıklıkla altını çizdiğimiz gibi; deprem değil, ihmal ve kusurlu yapılar öldürür. Doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayatidir. Türkiye’de 6.5 milyon riskli konut bulunmaktadır. Mevcut riskli yapıların güvenli bir şekilde hızla dönüştürülmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hayata geçirmiş olduğu Yapı Müteahhitliğinin Sınıflandırılması’nın etkin biçimde uygulanması ve geliştirilmesi önem taşımaktadır .”

Eren ayrıca, depremle mücadelede kalıcı farkındalık oluşturmak ve öncelikli sorunlarda adımlar atmak için geçtiğimiz yılın sonunda TMB’nin öncülük ettiği “Depreme Karşı Tekiz” girişimini hatırlatmıştır. Bu kapsamda sektörden öncü 8 sivil toplum kuruluşu “Ehil Yapı Müteahhidi, Güçlü Yapı Denetimi, Yetkin Mühendislik Sistemi, Mesleki Yeterlilik Belgeli İşgücü, Kaliteli Malzeme, Çok Yönlü İmar Mevzuatı ve Bilinçli Kamuoyu” başlıklarında harekete geçilmesi gereken adımları kamuoyuyla paylaşmıştı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önemde için yorumda bulun

    Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önemde için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Depreme karşı doğru müteahhitlik ve sıkı denetim hayati önemde için ilk yorumu yapabilirsin.