DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’nın Tanıtımı Yapıldı

Denizli İhracatçılar Birliği, 7 yıldır “Ev ve Plaj Giyimi” adıyla tasarım yarışması düzenliyor. Bu yılki yarışmanın isim ve içeriği revize edilerek “DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Yarışması” olarak organize edilecek.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in koordinatörlüğünde, T.C. Ticaret Bakanlığı destekleri ile düzenlenecek 1. Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması; Denizli kentini bir tasarım merkezi haline getirmek amacıyla, ev ve uyku grubu sektörlerini merkeze alarak, bu sektörlerdeki yerli ve yabancı paydaşları bir araya getirerek, çıktıları olan ve bu çıktıların sektöre fayda sağlayacağı, bu bağlamda tüm dünyada Denizli ve Türkiye tasarım gücünü tanıtacak bir DENİB etkinliğidir.

Bu yıl birincisinindüzenleneceği DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Yarışması “Flourish” teması ile tasarımda sürdürülebilirlik yaklaşımına dikkat çekiyor. Yarışmanın tanıtım toplantısı, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Yarışma Komitesi Başkanı Mukaddes Başkaya, Yarışma Komitesi Üyeleri ve ev tekstili sektöründeki firmaların yetkilerinin ve tasarımcılarının katılımlarıyla 25 Haziran 2021 Cuma günü Denizli’de gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasında DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu; “Yarışmamızda, 2022-2023 İlkbahar-Yaz Trendleri tema olarak işlenecek. Öğrenci ve profesyonel olmak üzere iki temel katılım alanında organize edilecek DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışmamızın temasını “Flourish” (Güzelleşme) olarak belirledik. Bilindiği gibi Denizli, ülkemizin en büyük ev ve banyo tekstili üreticisi, ihracatçısı konumunda. Denizli olarak; 400 milyon dolarlık havlu ihracatıyla ülkemizin toplam havlu ihracatının yüzde 70’ine, 320 milyon dolarlık nevresim ihracatıyla ülkemizin toplam nevresim ihracatının yüzde 55’ine, 120 milyon dolarlık bornoz ihracatıyla da, ülkemizin toplam bornoz ihracatının yüzde 70’ine imza atıyoruz. Ülkemizin 3 milyar dolarlık ev tekstili ihracatının yarıya yakın bölümü Denizli’den gerçekleştiriliyor. Denizli olarak 183 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Tekstil ürünleri ihracatımızı ise 150’nin üzerinde ülkeye yapıyoruz” dedi.

Tasarım Kültürü Oluşturmayı Amaçlıyoruz

Denizli’nin ihracatında bu denli önemli bir sektör olan tekstilde “tasarım” kültürü oluşturmayı çok önemsediklerini belirten DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 4 milyar dolara yaklaşan şehrin toplam ihracatını sürdürülebilir kılmak ve daha sağlıklı bir yapıya kavuşturabilmek için, “katma değerin” öneminin bilincinde olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “2020 yılında; Ülkemizin kilogram başına ihracat değeri 1,01 dolarken, Denizli’de bu değer 2 dolara yakın seyrediyor. Ev tekstilinde ise söz konusu değer 9 dolar seviyelerinde karşımıza çıkıyor. Görüldüğü gibi, tekstil son derece katma değerli bir sektör. Bizim de tasarım yarışmalarındaki amacımız ‘tasarım odaklı iş yapma kültürünün’ daha fazla yayılması ve sürdürülebilir kılınması. Önümüzdeki süreçte geniş katılımlı Tasarım Kampları Projesi için de çalışmalarımız devam edecektir.”

Toplantıda yarışma sürecine dair detaylı bir sunum ve güncel konularda bilgi verilirken, bu bölümde katılımcılar sorularını yöneltme fırsatı buldu. Yarışmaya başvurular 5 Temmuz 2021’e kadar devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’nın Tanıtımı Yapıldı
  1. DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’nın Tanıtımı Yapıldı için yorumda bulun

    DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’nın Tanıtımı Yapıldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’nın Tanıtımı Yapıldı için ilk yorumu yapabilirsin.