“Demir kanatlar”, Malatya kırsalına 84 ton yardım malzemesi taşıdı


Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Malatya’da depremzedelere yardım faaliyetleri devam etti.


Kırsal mahallelere TSK’ya ait helikopterlerle gece-gündüz yardım malzemeleri ulaştırılırken, vatandaşlar devletin şefkat elini omuzlarında hissetti.


127 sorti gerçekleştirildi


Helikopterle özellikle Doğanşehir, Akçadağ ve Pütürge ilçelerinin kırsalına 9 Şubat’tan bugüne kadar 127 sorti gerçekleştirilerek gıda başta olmak üzere çadır ve çeşitli malzemeleri depremzedelere teslim edildi.


TSK personeli, “demir kanatlar”la 9 Şubat-11 Mart arasında 114 saat 9 dakikalık uçuşla 84 bin 170 kilogram yardım malzemesini depremzedelere ulaştırdı.


Mehmetçik kırsaldaki vatandaşlara 634 çadır da götürdü. Ekiplerin helikopterle yardım malzemesi ulaştırma faaliyetinin aralıksız süreceği öğrenildi.

Kaynak: Trt Haber

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • “Demir kanatlar”, Malatya kırsalına 84 ton yardım malzemesi taşıdı
  1. “Demir kanatlar”, Malatya kırsalına 84 ton yardım malzemesi taşıdı için yorumda bulun

    “Demir kanatlar”, Malatya kırsalına 84 ton yardım malzemesi taşıdı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak “Demir kanatlar”, Malatya kırsalına 84 ton yardım malzemesi taşıdı için ilk yorumu yapabilirsin.